Arena'daki ıslık istifa talebine dönüştü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-18-2011 (09:11)   Son Mesaj: 01-18-2011 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    01-18-2011

    Arena'daki ıslık istifa talebine dönüştü

    Arena'daki ıslık istifa talebine dönüştü
    GS, yıllardır hayalini kurduğu yeni stadının keyfini bir türlü süremiyor. Türk Telekom Arena'nın açılışındaki olayları fırsata dönüştürmek isteyen camianın önemli isimleri, yaşananlardan Başkan Adnan Polat'ı sorumlu tuttu

    Arena'daki ıslık istifa talebine dönüştü
    Galatasaray, yıllardır hayalini kurduğu yeni stadının keyfini bir türlü süremiyor. Türk Telekom Arena'nın açılışındaki olayları fırsata dönüştürmek isteyen camianın önemli isimleri, yaşananlardan Başkan Adnan Polat'ı sorumlu tuttu ve istifaya davet etti. Görevinin başında olduğunu belirten Polat da, Arena'daki protestoyu gerçekleştirenlerin Fenerbahçeli çocukları dövenler olduğunu söyledi.

    Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir grup tarafından protesto edilmesinin yankıları sürüyor. Arena'da yaşananların 100 yılı aşkın bir tarihe sahip olan camiaya yakışmadığını belirtenlerin yanında, bu durumu Galatasaray Başkanı Adnan Polat aleyhine kullanmak isteyenler de yavaş yavaş ortaya çıktı. Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Türk Telekom Arena'daki ıslıklı protestonun Polat'ı yorduğunu ve yıprattığını belirterek istifa etmesi gerektiğini söyledi. Arena'daki olayların baş sorumlusunun Adnan Polat olduğunu iddia eden İnan Kıraç, "Çıkıp taraftara, 'Bana istediğiniz gibi bağırın ama bu stada gelen misafirlerimize Galatasaray'ın evsahipliğini gösterin' diyerek taraftarı yumuşatabilirdi. Hadi olmadı tepkiler dinmedi, Başbakan'ı arayıp tepki olacağını ve gelmemesini söyleyebilirdi. İstifa ederse Galatasaray başkansız kalmaz." dedi.

    Adnan Polat'ın da Kıraç'a cevabı gecikmedi. "Benim önceliğim Galatasaray'dır. Galatasaray'ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparım." diyen Polat şu anda istifayı gerektirecek bir durumun bulunmadığını ve görevinin başında olduğunu dile getirdi. Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edilmesine en çok kendisinin üzüldüğünü ifade ederek, "Başbakan'ımız bu stadın bitmesi için çok yardımlarda bulundu. Kendisinden bir kez daha özür diliyorum." açıklamasını yaptı.

    Başkan Adnan Polat, protesto olayında provokasyon olduğuna kendisinin de inandığını belirterek, "Ali Sami Yen'deki son maçımızda stattaki 300 kişilik bir grup konuşurken beni ıslıkladı. Servet'in attığı golü protesto etti. Demek ki burada başka niyetler var. Bu kişiler, Telekom Arena'da da aynı şeyi yaptı. Fenerbahçe'nin genç çocuklarını döverken de aynı şeyi yaptı. Suçluları mutlaka cezalandıracağız." ifadesini kullandı. Geçtiğimiz ay Galatasaray ile Fenerbahçe 17 yaş altı takımları arasında oynanan maçın devre arasında çıkan kavgada Sarı-Kırmızılı bir grubun tartakladığı 13 futbolcu hastanelik olmuş, sanıklar savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

    HER ZAMAN VEFALI BAŞKAN OLDUM

    Galatasaray Başkanı Adnan Polat, her zaman vefalı olmaya özen gösterdiğini de vurgulayarak, "Ben Galatasaray'da büyüklere her zaman saygılı oldum. Ali Sami Yen Bey'in ölüm yıldönümlerinde her zaman mezarının başında bulundum. Müzemizde yaptığım ilk şey Ali Sami Yen Bey'in sergisi oldu. Vefasızlık diyorlar ama bize biraz zaman lazım. Şu ana kadar sadece yöneticiler değil sporcular da olmak üzere Galatasaray'da emeği olan herkesin isimlerini göreceksiniz. Bize süre gerek, daha stadın devrini bile almadık." şeklinde konuştu. Stat açılışı yüzünden transferle son dönemde yeterince ilgilenemediklerini itiraf eden Polat, "Transfer dönemi içerisindeyiz ama bu yoğunluktan dolayı kimse transferi unuttuğumuzu söylemesin. Bu hafta düşündüğümüz diğer iki oyuncuyu da alacağız. 3 tane daha oyuncu getireceğiz ve bunlardan birisi kaleci olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

    Galatasaray koltuğu bırakmak istemiyor

    Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda averajla lider olan Galatasaray, bugün deplasmanda M.Park Antalyaspor'u yenerek koltuğunu korumak istiyor. Gaziantepspor ile birlikte 7 puan toplayan Sarı-Kırmızılılar, gruptan bir üst tura yükselmeyi büyük ölçüde garantiledi. Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Antalyaspor karşısında sahaya ideale yakın bir on bir sürmeyi planlıyor. Bu karşılaşmada lig öncesi oyuncularının son durumunu görmek isteyen Hagi'nin, bu karşılaşmaya büyük önem verdiği öğrenildi. Hagi'nin dün Sarı-Kırmızılı oyuncularla yaptığı toplantıda, "Lig öncesi Antalyaspor'la önemli bir karşılaşma oynayacağız. Bu maçta sizden iyi bir futbol bekliyorum. Ligin ikinci yarısına hazır olduğunuzu göstermenizi istiyorum." dediği öğrenildi. Sarı-Kırmızılı takımda sakatlıkları devam eden Çek golcü Milan Baros, Pino ve Çağlar bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek.

    'Açılıştaki olay protesto değil, provokasyon'

    Galatasaray yönetimi, Türk Telekom Arena'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ıslıklı hareketin protesto değil, provokatörlük olduğunu açıkladı. Yaşananlar sonrası kulüp tarafından yapılan açıklamaların, medyada yer alma şeklinden dolayı yanlış bir yöne kaydığının tespit edildiği ifade edildi. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulunun önceki gün yaptığı olağanüstü toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında Başkan Adnan Polat'ın ifadelerinde, günün yoğunluğundan kaynaklanan sehven yapılan bir tanımlama bulunduğunun anlaşıldığı kaydedilerek, "protestocular" ifadesinin "provokatörler" olması gerektiği vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi: "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılış töreni sırasında yaşanan provokasyon sonrası yapılan açıklamaların medyada yer alma şeklinden yanlış bir yöne kaymakta olduğu tespit edilmiştir. Yanlış anlaşılmaya neden olan söylemin 'protestocular' değil 'provokatörler' olması gerekmektedir. Camiamızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız." dedi.





    Arena'daki ıslık istifa talebine dönüştü Yorumları