Avrupa'da ayın atleti için oylar Meryem'e..   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-17-2011 (11:09)   Son Mesaj: 01-17-2011 (11:09)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    01-17-2011

    Avrupa'da ayın atleti için oylar Meryem'e..

    Avrupa'da ayın atleti için oylar Meryem'e..
    İlk kez yarıştığı krosta 23 Yaş Altı Avrupa şampiyonu olan milli atlet Meryem Erdoğan, Avrupa Atletizm Birliği'nin (EAA) ''Ayın Atleti'' anketinde ilk sırada yer alıyor, ancak Rus rakibi Vera Sokolova ile oy yüzdesinin yaklaşması nedeniyle atletizmseverlerden daha çok oy bekliyor.

    Milli atlet Erdoğan, EAA'nın resmi internet sitesindeki anketi ilk sırada götürmesine karşın, en yakın takipçisi Rus yürüyüşçü Sokolova ile arasında yüzde 2'ye yakın oy farkı bulunuyor. Meryem'in antrenörü Öznur Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli atletin daha çok oya ihtiyacı olduğunu vurguladı.
    ''Portekizli krosçu Jessica Augusto'dan korkuyorduk. Önceleri o daha öndeydi, ancak oylar bölününce çok gerilerde kaldı'' diyen Dursun, şimdi ise karşılarına Rus yürüyüşçü Vera Sokolova'nın çıktığını söyledi. Ruslar'ın, kendi sporcularına oy verme konusunda iyi örgütlendiklerini ifade eden Dursun, ''Biliyoruz ki Türk Halkı, bu tür anketlerde milli sporcularına destek olma konusunda çok duyarlı, ancak Meryem'in daha çok oya ihtiyacı var. Atletizmseverler, 19 Ocak'a kadar oylarını Meryem'den esirgemesin'' diye konuştu.

    EAA, geçen ay Portekiz'in Albufeira kentinde düzenlenen 17. Avrupa Kros Şampiyonası'nda 23 yaş altı kategorisinde altın madalya kazanan Meryem'i, ''Avrupa'da Ayın Atleti'' anketinde aday gösterdi. Avrupa'da ayın atletleri, atletizmseverlerin, medya mensuplarının ve EAA atletizm uzmanlarının kullandıkları oylarla belirleniyor.

    ''www.european-athletics.org/athlete-of-the-month'' adresli internet sitesinden ulaşılabilecek anket, 19 Ocak Çarşamba günü saat 13.00'e kadar oylamaya açık olacak.

    Meryem'in rakipleri şu isimlerden oluşuyor:

    Alessandra Aguilar (Kros/İspanya)

    Alina Talai (50m engelli/Belarus)

    Charlotte Purdue (Kros/Britanya)

    Dulce Felix (Kros/Portekiz)

    Fionnualla Britton (Kros/İrlanda)

    Jessica Augusto (Kros/Portekiz)

    Vera Sokolova (Yürüyüş/Rusya)




    Avrupa'da ayın atleti için oylar Meryem'e.. Yorumları