Özbekistan ve Katar çeyrek finalde   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-16-2011 (22:11)   Son Mesaj: 01-16-2011 (22:11)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    01-16-2011

    Özbekistan ve Katar çeyrek finalde

    Özbekistan ve Katar çeyrek finalde
    Katar'ın başkenti Doha'da devam eden Asya Futbol Şampiyonası A Grubu ekiplerinden Özbekistan ve Katar çeyrek finale çıkan takımlar oldu.

    Rakibi Çin"le 2-;2 berabere kalan Özbekistan daha önce çeyrek finale çıkmayı garantilerken, Katar ise Kuveyt karşısında bugün aldığı 3-0"lık skordan sonra adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.
    Şampiyonanın bugün oynan ilk grup üçüncü tur maçları yapılan değişiklikle aynı saatte oynatıldı. A Grubu"nun Doha El Garafa Stadı'nda oynan ilk maçında Çin-Özbekistan karşı karşıyageldi. Çin için önem büüyk önem arz eden maçı Ummanlı hakem Abdullah Al Hilali yönetti.
    Özbekistan-Çin karşılaşmasının ilk gölü 8.dakikada Çin"den geldi. 21 sırt numaralı Yu Hai takımını 1-0 öne geçirdi.

    Özbekistan, ilk yarının 30.dakikasında oyuncusu Adil Ahmedov"la beraberliği yakaladı:1-;1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

    İkinci yarı ise adeta golle başladı. Özbekistan ikinci yarının hemen başında skorlu lehine değiştirdi. Karşılaşmanın 46.dakikasında Özbekistan"da Aleksander Genrih rakip kaleyi sağ kanattan gören ceza sahasının dışından yaptığı şık bir vuruşla meşin yuvarlağı rakip filelerle buluşturdu:2-;1
    Başa baş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada dördüncü gol sesi ise Çin"den geldi. Karşılaşmanın 56.dakikasından Çinli oyuncu Hao Jumnin ceza sahası dışında faulden doğan atışta topu güzel bir vuruşla doksandan filelere gonderdi. 2-;2

    Bu sonuçla A Grubu'nda dört puanda kalan Çin, Kuveyt"ten sonra şampiyonaya veda eden ikinci takım oldu.
    KATAR DA ÇEYREK FİNALDE
    Doha Halife Stadı'ndaki ikinci maçta ise Kuveyt ve ev sahibi Katar karşı karşıya geldi. Kuveyt-Katar maçını Singapurlu Abdul Malik yönetti. Katar, çeyrek finale çıkma şansını daha önceden kaybeden Kuveyt"i ilk ve ikinci yarıda attığı gollerle 3-;0 yenmeyi baaşrdı.
    Katar"ın golleri karşılaşmanın 12.dakikasında Bilal Ahmet ve 16.dakikasında Ali Said ve 86.dakikada Fabio Cesar"dan geldi. Bu goller Katar"ı çeyrek finale taşıyan skor oldu.




    Özbekistan ve Katar çeyrek finalde Yorumları