Federer'in rakipleri Nadal'a göre daha zor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-16-2011 (12:09)   Son Mesaj: 01-16-2011 (12:09)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    01-16-2011

    Federer'in rakipleri Nadal'a göre daha zor

    Federer'in rakipleri Nadal'a göre daha zor
    Teniste yarın başlayacak sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta erkeklerde dünya sıralamasının 2 numaralı ismi İsviçreli Roger Federer, finale giden yolda, sıralamada 2 numarada bulunan İspanyol Rafael Nadal'a göre daha zorlu rakiplerle karşılaşacak.

    Melbourne'de, efsanevi Çek tenisçi Ivan Lendl'ın kura çekimiyle belirlenen programa göre, Nadal ilk turda Brezilyalı Daniel Marcos ile karşılaşacak. Nadal, ilk turu geçmesi halinde 2. turda İspanyol Daniel Gimeno-Traver ya da elemelerden gelecek bir tenisçiyle mücadele edecek.
    Seri başlarının tur atlaması ve sürpriz olmaması halinde Nadal, 3. turda vatandaşı Feliciano Lopez ile, bu turu da geçmesi halinde 4. turda Hırvat Marin Ciliç ile karşılaşabilir.

    Nadal'ın çeyrek finalde 10 numaralı seri başı Rus Mihail Youzhny, 22 Numaralı seri başı Fransız Michael Llodra ya da 7 numaralı seri başı David Ferrer ile karşılaşması bekleniyor.

    Rafael Nadal'ın yarı final oynaması halinde 4 numaralı seri başı İsveçli Robin Soderling, 5 numaralı seri başı İskoç Andy Murray ve 13 numaralı seri başı Jo-Wilfried Tsonga ile karşılaşabileceği belirtiliyor.

    Tenis otoriteleri, sıralamada üst sıralarda bulunan bu isimler dışında Arjantinli Juan Martin del Potro ve Avusturyalı Jurgen Melzer'in de Nadal ile yarı finalde karşılaşabileceğini düşünüyor.

    -FEDERER-

    Kura tablosunun diğer bölümünde yer alan Federer'in rakipleri arasında otoritelere göre daha zorlu tenisçiler bulunuyor.

    Federer ilk turda, Nadal ile Doha'da geçen hafta yaptığı mücadelede 1 set almayı başararak 2-1 mağlup olan Slovak Lukas Lacko ile karşılayacak.

    İsviçreli tenisçi, çeyrek finalde Fransız Gael Monfils ya da ABD'li Andy Roddick ile, yarı fialde de 3 numaralı seri başı Sırp Novak Djokoviç ile karşılaşabilir.

    Kurada ilk turda en önemli maçlardan birinde, eskiden üst sıralarda bulunan Avustralyalı Lleyton Hewitt ve Arjantinli David Nalbandian karşılaşacak. Nalbaldian turnuvaya 27 numaralı seri başı olarak katılırken, Hewitt ilk 32 arasında yer almıyor.

    -KADINLAR-

    Kadınlarda, dünya sıralamasında 1. sırada yer alan Danimarkalı Caroline Wozniacki finale çıkmak istiyorsa, Belçikalı Justine Henin, Fransız Marion Bartoli ve İtalyan Francesca Schiavone gibi tenisçileri elemek zorunda kalabilir.

    Wozniacki'nin yarı finale yükselmesi halinde bu turda ABD'li Venus Williams ile karşılaşacağı düşünülüyor.

    İlk turda Rus Dinara Safina ile karşılaşacak 3 numaralı seri başı Belçikalı Kim Clijsters'ın ise çeyrek finale kadar rahat geleceği tahmin ediliyor.

    Çeyrek finalde Sırp Jelena Jankoviç ile oynayacağı düşünülen Klijters, yarı finalde 2 numaralı seri başı Rus Vera Zvonareva ile karşılaşabilir.




    Federer'in rakipleri Nadal'a göre daha zor Yorumları