Dakar'daki gururumuz Kemal Merkit   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (18:13)   Son Mesaj: 01-14-2011 (18:13)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    01-14-2011

    Dakar'daki gururumuz Kemal Merkit

    Dakar'daki gururumuz Kemal Merkit
    1 Ocak'ta Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ten start alan ve 16 Ocak Pazar günü Buenos Aires'teki finiş podyumunda sona erecek Dakar Rallisi'nde, ülkemizi motosiklet kategorisinde temsil eden Kemal Merkit bu zorlu yolda Türk bayrağını başarıyla taşımaya devam ediyor.

    170 motosikletin start aldığı Dakar rallisi Arjantin topraklarından Şili çöllerine ve hatta Peru sınırına kadar çıktıktan sonra tekrar Arjantin topraklarında sona erecek. Yarışa devam edebilen 94 motosikletçi arasında Genel Klasmanda 56. sırada yer alan Kemal Merkit zoru başararak Türk Bayrağını finişte dalgalandırmak için son iki etap da mücadelesine devam ediyor.

    KTM Enduro 690 R motosikletiyle Mekanik destek almadan yarışanlar kategorisinde ülkemizi temsil eden Merkit, geçtiğimiz yıl aldığı kupayı buyıl da elde etmek için gaza basıyor. Şu anda kategorisinde 2. sırada yer alan Merkit'in son iki etapta alacağı derece kupa için önemli olacak.

    Start alan yarışmacıların sadece yüzde 40'ının finişe ulaştığı Dakar Rallisi'nde Dakar Türk Takımı sporcusu Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit ilk hedefi 9605 km'lik yarışı başarıyla bitirebilmek . Kemal Merkit 7.kez katıldığı rallide 6.kez bitiş noktasına varabilirse gerçekten çok az kimsenin ulaşabildiği 7 de 6 kez finişe ulaşabilmiş Dakar sporcuları arasında yerini alacak.




    Dakar'daki gururumuz Kemal Merkit Yorumları