Beşiktaş'a kartalını değiştir önerisi!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (10:11)   Son Mesaj: 01-11-2011 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    01-11-2011

    Beşiktaş'a kartalını değiştir önerisi!

    Beşiktaş'a kartalını değiştir önerisi!
    Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi İlhami Kiziroğlu, bizde beyaz kafalı kartal yok dedi BJK'nin kartalını değiştirmesini istedi...

    Beşiktaş Kartalını değiştirsin
    Beşiktaş"ın simge olarak Şah Kartalı"nı kullanması gerektiğini söyleyen Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi İlhami Kiziroğlu, "Çünkü bizde beyaz kafalı kartal yok" dedi.

    Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Kiziroğlu, Türkiye"deki yırtıcı kuş türlerinin önemli bir bölümünün neslinin tükenme tehditi altında olduğunu vurgulayarak, Beşiktaş"ın simge olarak Amerikan Kartalı yerine Şah Kartalı"nı kullanması gerektiğini söyledi.

    Kiziroğlu, "Beşiktaş Kulübü"nün simgesi beyaz kafalı Amerikan Kartalı. Başkan Yıldırım Demirören bu simgeyi nesli tükenme tehdidi altında olan Şah Kartal"la değiştirsin. Bizde beyaz kafalı kartal yok, bizde Şah Kartal var. Bunu simge olarak kullansınlar" dedi.

    Hava Kuvvetleri Komutanlığı"nın simgesinin de beyaz kafalı Amerikan Kartalı olduğunu ifade eden Kiziroğlu, "Hatalıydı ve onu değiştirdiler. Bütün yazışmalarda o vardı, şu anda bizim Şah Kartal var" diyerek Beşiktaş"ın simgesinin değiştirilmesini istedi.

    NEDEN SİMGE KARTAL OLDU?

    Beşiktaş 1940-1941 sezonunda haftalar ilerledikçe puan farkını açar. Bitime 5 hafta kala rakip Süleymaniye"dir. Beşiktaş farklı önde olmasına rağmen atak üstüne atak yapar. İşte o sıralarda tribününden bir ses yükselir, "Haydi hücum edin Kara Kartallar." Siyah beyazlıların 6-0 kazandığı bu maçın ardından, Beşiktaş"ın sembolü Amerikan Kartalı olur.




    Beşiktaş'a kartalını değiştir önerisi! Yorumları