Kaleci Cenk ikinci yarıdan umutlu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (20:12)   Son Mesaj: 01-10-2011 (20:12)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

    01-10-2011

    Kaleci Cenk ikinci yarıdan umutlu

    Kaleci Cenk ikinci yarıdan umutlu
    Beşiktaş kalecisi Cenk Gönen, Beşiktaş formasını giyen her futbolcunun yıldız olduğunu belirterek, kariyer sahibi futbolcularla birlikte oynamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

    Genç file bekçisi, ayrıca yeni transferlerden Almeida'nın yakın mesafeden şutlarının çok etkili ve sakatlama riski taşıdığını ifade etti.

    Gloria Otel'de basın toplantısı düzenleyen kaleci Cenk, kamp çalışmalarının çok yoğun ve verimli geçtiğini kaydetti. Bir soru üzerine Almeida'nın şutlarının çok etkili olduğunu kaydeden Cenk, "Özellikle yakın mesafeden şutlarda sakatlanma riskine sahipsiniz, toplara çok sert vurabiliyor" dedi.
    Kaledeki rekabetin Beşiktaş için faydalı olacağına dikkat çeken Cenk, "Rekabet zorlanmayı, zorlanma da akabinde performansın artmasını sağlıyor. Kim oynarsa oynasın kalede daha iyi performans göstermek zorunda kalıyor. Bana görev verildiğinde, yeteneklerimi üst seviyede sahaya yansıtıp takımıma faydalı oynamak istiyorum" diye konuştu.

    Yeni transferlerin takıma çok çabuk uyum sağladığını söyleyen Siyah-beyazlı futbolcu, "Portekizli oldukları için Akdeniz insanlarındaki sıcak kanlılık var. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Gelen arkadaşlar kariyerleri belli insanlar. Takıma katkılarının çok çabuk gerçekleşeceğini düşünüyorum. İkinci yarıda takıma üst düzey katkıda bulunup takım performansını çok daha iyi yolda etkileyeceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    Bir soru üzerine rakip defans oyuncularının ve kalecilerinin işlerinin zor olduğunu kaydeden Cenk, "Beşiktaş takımının kadrosunda bulunan futbolcularla başa çıkabilmek rakip defans ve kaleciler için oldukça zor. Bu da ayrıca bize bir güven veriyor. Bizim için bir avantaj, rakipler için de onlarla oynama şansı yakaladıkları için pozitif bir etki olabilir" şeklinde konuştu.

    İkinci yarıya hazır olduklarını ifade eden Cenk Gönen, şöyle devam etti:
    "Önümüzdeki haftadan itibaren daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Sivasspor maçı eksi ve artılarımızı görmek açısından iyi oldu. Biraz tabi ortam olarak tam uygun ışık yoktu ama yine de iyi oldu. Yeni gelenlerin uyumu çabuk gerçekleşti. Takıma yeni gelen arkadaşlarmızın bireysel olarak her
    biri çok yetenekli. Sonuçta Beşiktaş'a geliyorsa gayet yetenekli insanlardır. Beşiktaş formasını giyen her futbolcu bana göre yıldızdır. Ama önemli olan sahada takımımızın hedefleri doğrultusunda ne ölçüde takıma katkı sağlayacağımızdır."

    Cenk, bir soru üzerine Schuster'in oyun sisteminde başarılı bir performans sergilediğine inandığını söyledi.

    Takımdaki ünlü futbolculara olan fazla ilginin kendilerinde bir sorun oluşturmadığını belirten Cenk, "Hepsi o ilgiyi sindirebilmiş insanlar. Türk futbolcular da çok kariyerli. Gençler olarak onlardan her gün bir şeyler öğrenmeye ve faydalanmaya çalışıyoruz. Onlarla beraber oynadığımız için çok da mutluyuz" şeklinde konuştu.




    Kaleci Cenk ikinci yarıdan umutlu Yorumları