Kılıçdaroğlu'dan gazeteciler günü mesajı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (16:12)   Son Mesaj: 01-10-2011 (16:12)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    01-10-2011

    Kılıçdaroğlu'dan gazeteciler günü mesajı

    Kılıçdaroğlu'dan gazeteciler günü mesajı
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ocak'ın, ''gazetecilik yaptıkları, halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkına saygı duydukları, iletişim özgürlüğünü savundukları için cezaevlerine atılan basın emekçilerinin günü'' olduğunu bildirdi.

    Kılıçdaroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bugünün çalışabilen, bedel ödemeyi de göze alarak yazabilen, çizebilen, soru sormayı bilebilen gazetecilerin günü olduğunu ifade etti.
    Yazmanın, çizmenin, soru sormanın bile bedele bağlandığı günümüzde çalışan gazeteciler gününü hatırlamanın önemine değinen Kılıçdaroğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

    ''Ama, gerek basın özgürlüğü, gerekse basın meslek ilkeleri açısından hatırlamamız gereken başka basın mensupları da var. Çalışan gazeteciler gününde diyoruz ki, bugün aynı zamanda çalışamayan, işsiz gazeteciler günü. Bugün ellerinden kalemleri, mikrofonları alınan, köşeleri kapatılan, programları yasaklanan gazeteciler günü.

    Bugün gazetecilik yaptıkları, halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkına saygı duydukları, iletişim özgürlüğünü savundukları için cezaevlerine atılan basın emekçilerinin günü. Bu önemli ve anlamlı günde kalemini halkın çıkarları için kullanan, demokrasi, çoğulculuk ve çok sesliği şiar edinen basın emekçilerini selamlarken, çalışamayan, çalıştırılmayan ve özgürlükleri ellerinden alınan gazetecilerle de bir araya gelmek dileğiyle tüm basın emekçilerine sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.''




    Kılıçdaroğlu'dan gazeteciler günü mesajı Yorumları