Zapotocny'den Schuster uyarısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (10:09)   Son Mesaj: 01-10-2011 (10:09)    Cevap: 0    Gösterim: 326  

    01-10-2011

    Zapotocny'den Schuster uyarısı

    Zapotocny'den Schuster uyarısı
    Kolay değil; iki farklı formayla, üst üste iki sezon şampiyonluk yaşamak... Zapo bunu başardı, tarihe adını yazdı. Prag'a imza atar atmaz...

    Zapo: Schuster size rol yapıyor
    Kolay değil; iki farklı formayla, üst üste iki sezon şampiyonluk yaşamak... Zapo bunu başardı, tarihe adını yazdı. Prag'a imza atar atmaz, İstanbul macerasını anlattı.

    İşte; Beşiktaş"ın çifte şampiyonluğundan Bursaspor"un tarih yazan kadrosuna, Bernd Schuster"den Siyah-Beyazlı takımda yaşananlara, Zapo"nun gözünden Türkiye...

    Dünya yıldızları gibi havalimanında karşılanmadı, büyük paralara imza atmadı, ama daha ilk sezonunda Beşiktaş"la şampiyonluğa imza attı. Denizli "gitsin" dedi, parayı dert etmedi ve Bursaspor"un yolunu tuttu. Yeşil-Beyazlılar"ın tarih yazan kadrosunda o da vardı. İki sezonda iki farklı takımla, iki şampiyonluk yaşadı ve çocuklarının özlemiyle Sparta Prag"a imza attı. Bu özel oyuncuya, özel bir röportaj yapmak şarttı! Huzurlarınızda Tomas Zapotocny...

    "En başta şunu söylemeliyim. İstanbul"dan çok mutlu bir şekilde ayrılıyorum. İki şampiyonluk ve bir Türkiye Kupası. Burada geçirdiğim her gün tecrübeydi benim için. Bu kadar kısa sürede daha ne isteyebilirim ki... Herkese teşekkür etmem gerekiyor. İstanbul"da çok mutluydum. Ancak eşim, çocuklarımızın ülkemizde okumasını istiyordu. Ben de ailemden uzak

    4 kabus gibi ay geçirdim. Kendimi futbola veremedim ve perfromansımdan uzaklaştım. Beni isteyen İstanbul Belediye, Bursaspor, Bucaspor, Sivasspor, Karabükspor hepsine teşekkür ederim. Türkiye"de devam etmek isterdim, ancak önce ailem geliyor.

    Türkiye"de iki ayrı şampiyonluk yaşadım. İlk senem zordu, ligi tanımaya çalışıyordum. Beşiktaş ile aile havasını yakaladık ve şampiyonluğa ulaştık. Gerçekten taraftarların yarattığı atmosfer muhteşemdi. Daha sonra Bursaspor"a gittim. "İnanılmaz" denileni başardık. Orada da takım bütünleşmişti, herkes başarı için büyük çaba harcıyordu. Küçük bir şehir, küçük bir stat ama büyük bir başarıydı. Herkesin oradaki tutkusu beni inanılmaz etkiledi. Her anlamda büyük tecrübe elde ettim. "Hangi şampiyonluk daha farklıydı" diye sorarsanız, bir ilki başaran kadroda olduğum için "Bursaspor" yanıtını veririm."

    "İnşallah şampiyon Prag"

    İki sezonda, iki farklı takımda, iki şampiyonluk kupası kaldırdım. Şimdi Sparta Prag"a gidiyorum. Orada da şampiyonluk yaşamak benim hayalim. Eğer başarırsam hat-trick yapmış olacağım. Çek Ligi"nde Plzen"in 4 puan gerisindeyiz, işimiz kolay değil. Ancak başarabiliriz. Orada savunmada Tomas Repka ve Brabec"le birlikte oynayacağım. Artık sizden biri sayılırım, "İnşallah şampiyon Sparta Prag" diyorum!

    "1 numaram baklava!"

    "Türkiye"ye gelirken ülkemdeki bazı arkadaşlarım, "Orası çok tehlikeli, gitme" diyordu. Ancak gördüm ki, söylenenden çok farklı bir yer İstanbul. Gelip, görmeleri gerek. İnsanlar sıcak ve anlayışlı, güzel bir şehir, mutfağı harika. Ben tatlıyı çok severim, özellikle baklava 1 numara! Kebabı da çok özleyeceğim."

    Yıldızlar gelince...

    "Şampiyon olduğumuzdan farklı bir noktadayız. Beşiktaş şampiyon olduktan sonra Şampiyonlar Ligi"ni de düşünerek farklı bir yola adım attı. Ferrari geldi, bazı yıldızlar imza attı. Bundan sonra takım ruhu kayboldu. Bursaspor"da da tıpkı bizim şampiyonluğa ulaştığımız gibi bir aile havası vardı. İki takımda da aile gibiydik, kupaları kaldırdık. Şimdi bunu başarmak zor. Çünkü yıldızlarla dolu bir kadro var. Takım oyunundansa, bireysel yetenekler ön planda. Galatasaray ve Fenerbahçe"de de bu durumu görüyoruz. Yeni transferler inanılmaz. Ancak şunu asla unutmamak gerek; savunma takım olarak yapılır. Eğer ileride oynayan 4 ya da 5 oyuncu geri dönmezse bu takım adına sorun oluşturabilir."

    "Kalbim kırılmıştı"

    "Beşiktaş"ta transfer listesine konulduğumda üzüldüğüm doğru. Kalbim kırılmıştı. Aslında bir bakıma beklenen bir durumdu. Son maçlarda oynayamıyordum ve böyle bir kararı biraz bekliyordum. Yine de şampiyonluğa ulaşan bu takımda olmak benim için mutluluk vericiydi. Çalışıp, formayı alacağımı düşünüyordum. Ama futbol bu, profesyoneliz ve önümüze bakmalıyız. Ben de öyle yaptım ve Bursaspor"a gittim. İyi bir karar verdiğim kesin

    "Herkese teşekkürler..."

    "Son olarak Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören"e ve Beşiktaş taraftarlarına özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Benim güzel geçen 2.5 senemde onlar başrolü oynadılar. Sonrasında Ertuğrul Sağlam"a teşekkür etmeliyim. Bursasporlu taraftarlara ve bana bu güzel günleri yaşatan herkese. Hayat neler gösterir bilemiyorum, ancak ben Türkiye"yi çok sevdim. Umarım 2-3 sene sonra bir kez daha buraya gelirim..."

    Schuster size rol yapıyor!

    Bazıları, Porto maçında yaptığım hata nedeniyle Schuster"in beni oynatmadığını düşünüyordu. Benim sorunum kendi içimdeydi. Ailemden uzaklaşınca kişiliğim değişti. Hoca beni iki kez yanına çağırıp, "Zapo neyin var?" diye sordu. Ben de, "Ailemi özledim, yalnızım ve zorlanıyorum. Ülkeme dönebilirim" yanıtını verdim. Kişisel sorunlarım vardı. Schuster"in futbolcularıyla konuşmadığını söylüyorlar. Kendisi de basın toplantılarında ya da basına açık idmanlarda biraz farklı davranıyor, yani "cool" takılıyor! Ancak ne zaman kapılar kapansa, hoca hepimizle ilgileniyor. Bu durum onun karakterinden kaynaklanıyor. Bir anlamda Schuster size rol yapıyor!

    "Ligde şampiyon Trabzon olur"

    "Bence bu sene Süper Lig"de Trabzonspor şampiyon olacak. Şampiyonluk ruhunu biliyorum, onların da bu havayı yakaladığını düşünüyorum. Çok iyi bir teknik direktörleri var. Şenol Güneş"i 2002 Dünya Kupası"ndan hatırlıyorum, çok iyi bir iş çıkarmıştı. Yine çok önemli işler yapıyor. Bir aile havası içerisindeler, güçlü ve istekliler. Bu nedenle şampiyonluktaki favorim Trabzonspor..."

    "Ertuğrul Sağlam ikinci babam!"

    "Takımda herkes bana, "Senin baban" diyordu Ertuğrul Sağlam için! Benim için sorun değil. Gerçekten onu çok seviyorum. Çok profesyonel bir hoca, futbolcuya nasıl yaklaşacağını çok iyi biliyor. Sivok ile benim transferimde önemli rol oynamıştı. İlk golümü attığımda ben de Ertuğrul Sağlam"a ve Sinan Engin"e armağan etmiştim. Mustafa Denizli"ye de büyük saygı duyuyorum. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe"yi şampiyon yapmak inanılmaz bir başarı."

    "Umut Bulut"tan çekiniyordum"

    "Forvetler arasında Umut Bulut ve Gökhan Ünal beni çok zorlamıştı. Bu futbolculardan biraz çekiniyordum. Bursaspor"dayken ise birazcık Milan Baros zorlamıştı. Beşiktaş"taki arkadaşlar sorun yaratmamıştı! Bu sene ise Mamadou Niang. Çok iyi bir futbolcu, güçlü ve iyi bir golcü."

    "Umarım Beşiktaş ile Bursaspor barışır"

    "Önce Beşiktaş, sonra Bursaspor"da oynadım. İki kulübün arasında yaşanan tatsız olayları genel olarak biliyorum, ama olaylara hakim değilim. Aralarında ne olursa olsun, böylesine bir şiddetin futbol sahalarında yaşanması hoş bir olay değil. Gerçekten iki taraf da çok agresif. Belki bir köprü olabilirdik, ancak başaramadık. Umarım bir gün barışırlar. Çünkü iki takım taraflarları da gerçekten takımlarını iyi destekliyorlar ve şovun içerisinde olmalılar."

    "Alex de Souza"ya saygı duyuyorum"

    "Türkiye Ligi için Alex de Souza"yı es geçmek istemiyorum. Alex inanılmaz bir futbolcu. Saygı duyduğum bir isim. Sahada her şeyi yapıyor. Bence Türkiye Ligi için bir ikon. Çok çalışıyor, skora yansıtıyor performansını. Bu kolay bir iş değil. Yıllardır burada olmasına rağmen heyecanını yitirmiş değil. Alex, Fenerbahçe için büyük bir şanstır."

    "Hakan Arıkan"a destek verilmeli"

    "Cenk çok genç ve ligin en iyi kalecilerinden birisi. Ancak Hakan Arıkan da çok başarılı. Taraftarlar ona sahip çıkmalı. Çünkü Hakan"ın ismi okunduğunda statta zaman zaman ıslıklandığını duyuyorum. Bu bir futbolcu için hoş bir durum değil. Stadımız bizim evimiz ve orada rahat olmak isteriz. Kaldı ki, Hakan bizim için çok önemli maçlar oynadı, önemli kurtarışlar yaptı. Belki Plzen maçında bu kadar iyi oynamasaydı, Beşiktaş Avrupa Ligi"nden elenebilirdi."




    Zapotocny'den Schuster uyarısı Yorumları