AS: Artık Antalya tercih ediliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-08-2011 (15:12)   Son Mesaj: 01-08-2011 (15:12)    Cevap: 0    Gösterim: 391  

    01-08-2011

    AS: Artık Antalya tercih ediliyor

    AS: Artık Antalya tercih ediliyor
    İspanyol spor gazetesi AS, Avrupa'daki kulüplerin artık sezon ortası kamp yeri olarak İspanya'nın güneyi yerine başka yerlere yöneldiğini bunların başında da Antalya olduğunu yazdı.

    "Kulüpler artık kış cenneti olarak İspanya yerine Antalya'yı tercih ediyor" diyen As gazetesi, "İspanya uzun yıllar, Avrupa'nın yarısı için kış cenneti oldu. Soğuktan ve kardan kaçan Avrupa takımları, sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarını iklim, futbol alt yapısı ve uygun fiyattan dolayı İspanya'nın güneyinde yapıyordu. Ama artık benzer iklim şartlarına sahip olan, yeterli alt yapıya sahip ve çok daha ucuz olan yerleri seçiyorlar. Orta ve kuzey Avrupa ülkelerinin takımları için yeni destinasyon Türkiye'nin güneydoğusundaki Antalya" değerlendirmesinde bulundu.
    Antalya'da Alman kulüplerinden Stuttgart, Düsseldorf, Schalke 04, Nurenberg'in hazırlık kampı yaptığı ve Bolivya Milli Takımı'nın bile burada kalarak 3 hazırlık maçı oynayacağını kaydeden As gazetesi, İspanya'ya göre çok daha ucuz olan Antalya'nın benzer bir hizmeti sunabildiğini belirtti.

    Konuya ilişkin görüşü sorulan İspanya'nın güneyindeki Murcia'daki Manga Club otelinin futbol sorumlusu Fran de Paula, "Daha ucuz destinasyonlar olduğunun biz de farkındayız. Birkaç yıl öncesine kadar Kıbrıs Rum Kesimi ve Malta vardı. Şimdi ise Türkiye. Elbette rekabet çok zor. Bize şu anda Norveç takımları geliyor. O yüzden bu rekabetten çok fazla etkilenmiyoruz" dedi.

    Bu arada, hazırlık kampı için Katar veya Dubai'ye giden takımların da olduğu hatırlatılırken, bu tip uzun destinasyonların futbolcularda sorun ve sakatlık yaratabileceği iddia edildi.




    AS: Artık Antalya tercih ediliyor Yorumları