Özbek basınında Katar galibiyeti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-08-2011 (14:09)   Son Mesaj: 01-08-2011 (14:09)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

    01-08-2011

    Özbek basınında Katar galibiyeti

    Özbek basınında Katar galibiyeti
    Özbekistan A Milli Takımı'nın, Doha'da başlayan Asya Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında evsahibi Katar'ı 2-0 yenmesi Özbek basınında geniş yer aldı.

    Şampiyon gazetesi, galibiyeti "İlk maçı kazandık" başlığı ile duyururken, diğer basın organları da Özbekistan Milli Takımı çalıştırıcısı Vadim Abramov'un, "Biz, uzun ve yorucu yolun daha başındayız, daha yapılacak çok iş var" sözlerine yer verdi.
    Yerel basın, milli takımın forvet oyuncusu Aleksandr Geynrih'in, "Bu turnuvaya kazanmak için geldik" sözlerine de yer verirken, Özbek basını, takım kaptanı Server Jeparov, Aleksandr Geynrih ve Adil Ahmedov'u maçın en iyileri arasında gösterdi.

    Öte yandan, Asya Futbol Konfederasyonu resmi internet sitesi, Özbekistan'ın evsahibi Katar'ı 2-0 yenmesini, "Özbekistan başlıyor ve kazanıyor" başlığı ile duyururken, maçta Özbekistan'ın daha üstün ve kaliteli futbol sergilediğini yazdı.

    15. Asya Futbol Şampiyonası'nda gruplar şöyle:

    A Grubu: Özbekistan, Katar, Çin, Kuveyt

    B Grubu: Ürdün, Japonya, Suriye, Suudi Arabistan

    C Grubu: Avustralya, Bahreyn, Güney Kore, Hindistan

    D Grubu: Kuzey Kore, İran, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri.




    Özbek basınında Katar galibiyeti Yorumları