Türk Telekom Arena'da açılışa doğru   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (17:09)   Son Mesaj: 01-06-2011 (17:09)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    01-06-2011

    Türk Telekom Arena'da açılışa doğru

    Türk Telekom Arena'da açılışa doğru
    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında maçlarını yapacağı Türk Telekom Arena'nın iyi bir şekilde açılması için alınan tedbirlerin yeterli olduğunu bildirdi.

    Mutlu, Valilikte basına kapalı olarak gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından alınan kararlarla ilgili gazetecilere bilgi verdi.
    Vali Mutlu, 15 Ocak'ın, İstanbul için çok önemli bir stadyum olan, Türk Telekom Arena'nın açılışına sahne olacağını bildirdi.

    Konuyla ilgili hazırlıkların çok yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Mutlu, herkesin bu açılışın planlandığı şekilde, hiçbir problem olmadan futbola yakışır halde tamamlanması için gayret sarf ettiğini ifade etti.

    Mutlu, açılışın yapılacağı güne kadar da bununla ilgili çalışmaların bütün birimlerin koordinesi altında yürüyeceğini belirtti.

    Bununla ilgili bugün gelinin noktayı değerlendirmek amacıyla geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını bildiren Mutlu, şunları kaydetti:

    ''Bu toplantımızda, Büyükşehir Belediyemiz, Emniyetimiz, Kulübümüz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, karayolları ve diğer kuruluşlarla hep birlikte mevcut durumu tahlil ettik. Bundan sonraki süreçte de yapılacak olanları değerlendirdik. Bu koordinasyon çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de uyumlu bir şekilde devam edecek. Şu an itibariyle Türk Telekom Arena'nın iyi bir şekilde açılması için alınan tedbirlerin yeterli olduğunu görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapılması gereken çalışmalar var. 52 bin kişilik stadyumun Türk sporuna futboluna, hazır olduğunu gördük. Galatasaray Kulübümüze, spora, Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu açılışta çok iyi bir işbirliği gerçekleştiren TOKİ başta olmak üzere müteahhit firma, bütün ilgili kurumlarımız, Karayollarımız, Emniyetimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kulübümüz, emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz. Çok güzel görkemli bir açılışla 15 Ocak, İstanbulumuza, spor ve futbol tarihimize anlamlı bir gün olarak yazılacak.''

    -STADA ULAŞIM-

    İstanbul Valisi Mutlu, bir gazetecinin ''Metro hizmete açıldı. İşleyiş 15 Ocakta da sorunsuz bir şekilde devam edecek mi? Çevre yollardaki çalışmalar ne ölçüde tamamlandı?'' şeklindeki sorusu üzerine, metroyla ilgili her hangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

    Buradan yeteri kadar yolcunun taşınması noktasında planlamaların yapıldığını ifade eden Mutlu, ''Metro bizim stadyuma ulaşmamız konusunda elimizde ciddi bir güç olacak. Ağırlıklı olarak, metronun ve toplu taşıma araçlarının kullanılmasını istiyoruz. Burada belli bir plan çerçevesinde bu işler yürütülüyor. Özellikle davetli biletleri verilmiş olan kişilerin alınması söz konusu. Bunların gelişleriyle ilgili İET otobüsleri ve metro vasıtasıyla ulaşım konusu detaylı bir şekilde açıklanacak. Bundan sonra yapılacak uyarılar ve bilgilendirmelere herkesin uymasını istiyoruz. Bu bizim işimizi de kolaylaştıracak'' dedi.

    -''BİZİM ORGANİZASYONUMUZ MÜKEMMEL''-

    Çevre yollarla ilgili de bir problem olmadığını söyleyen Mutlu, ''Bu maçı izlemeye gelecek herkesin kurallara uymasını istiyoruz. Bunu çok sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Çünkü 50 bin kişilik bir stadyuma, belli bir saat dilimi içinde geliş ve gidişin gerek metroyla, gerek otobüslerle, gerekse farklı vasıtalarla yapılacak olmasının çok iyi organize edilmesi lazım. Bizim organizasyonumuz mükemmel. Nasıl toplanılıp dağılacağını anlatacağız. Herkesten de almış olduğumuz bu tedbirlere uyulmasını isteyeceğiz'' diye konuştu.

    Alınan tedbirlerin hiç kimseyi zorlayacak nitelikte olmadığını ifade eden Mutlu, bunların daha rahat ve konforlu bir ulaşımı sağlayacak olan tedbirler olduğunu belirtti.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da önümüzdeki günlerde stada ulaşım, emniyet ve stattan tahliye ile ilgili tüm planları, daha detaylı açıklayacaklarını belirtti.

    Bu açılışı izlemeye gelecek olan taraftarların anons kurallarına uymalarını istediklerini bildiren Polat, ''Beklemediğimiz sıkıntılar, problemler olabilir. Taraftarların kurallara uymaları bizim işimizi kolaylaştıracaklardır'' dedi.

    -STATTA GÜVENLİK-

    İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da yeni bir stadyum olduğundan birtakım eksiklikler olabileceğini belirtti.

    Alınacak önlemlerle, insanların stada rahat gelmesi ve rahat dağılması için çaba sarf edeceklerini anlatan Çapkın, ''O gün daha çok personel görevlendireceğiz. Beden terbiyesi ve polisin gayretiyle insanların oraya daha rahat gelmeleri ve gitmelerini sağlamak durumundayız. Çok önemli aksamalar olacağını da sanmıyorum'' dedi.

    Çapkın, bir gazetecinin ''15 Ocak'ta kaç personel görev yapacak'' şeklindeki sorusu üzerine, bununla ilgili planlama çalışmasının sürdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Böyle bir maçta diyelim ki seyirci sayısı 1500 olacaksa bu sayısı iki katı kadar olacak. Gerekiyorsa daha fazla yapacağız. İnsanla çözmemiz gereken problemleri insanla, personelle, önceden bilgilendirmeyle çözeceğiz'' dedi.




    Türk Telekom Arena'da açılışa doğru Yorumları