Yılmaz: Kış sporlarına önem veriyoruz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:26)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:26)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    01-04-2011

    Yılmaz: Kış sporlarına önem veriyoruz

    Yılmaz: Kış sporlarına önem veriyoruz
    Bitlis Kamp Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yemekte kayak takımlarını dağıtan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kentte kış sporlarına önem verdiklerini bildirdi.

    Bitlis'te aktif olarak faaliyet gösteren 9 kayak kulübüne, 60 kayak takımı dağıtıldı.
    Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından, Bitlis İl Kayak Temsilciliği'ne gönderilen 60 kayak takımını, kentte aktif olarak faaliyet gösteren 9 kayak kulübüne dağıttıklarını ifade eden Yılmaz, ''Kayak sporunu önemsiyoruz. Bu nedenle kayak kulüplerimize destek sunuyoruz. Kayak takımlarının hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

    Ayrıca, şehir merkezinde bulunan Çiftkaya Kayak Tesisi'ndeki boşluğun dolgusunu yapacaklarını bildiren Yılmaz, tesisteki telesiyej sisteminin de yenileneceğini kaydetti.

    Geçen yıl yaşanan lodostan etkilenen Nemrut Kayak Tesisi'nin röntgeninin çekildiğini ve raporlarının hazırlandığını açıklayan Yılmaz, mevcut sözleşme kapsamında tesisin kısa sürede maliyet raporunun çıkarılacağını belirtti.

    Öte yandan, Bitlis Valiliği'nin, Bitlis Belediyesi ile şehir merkezinde bir spor kompleksi yapacağını dile getiren Yılmaz, kompleks için 45 dönüm arsa tahsisinin yapıldığını ifade etti.

    Yılmaz, ''Kompleksin içinde atletizm parkuru, voleybol, basketbol sahaları olacak. Tam donanımlı bir kompleks yapacağız. Kompleks için 45 dönümlük bir arsa tahsis ettik. Milletvekillerimizinde gayretiyle ihale işlemlerini tamamlayıp, bahar aylarında inşaatına başlayacağız'' diye konuştu.

    Tatvan'daki spor salonunun taban döşemesini mevsim itibariyle yapamadıklarını kaydeden Yılmaz, havaların müsait olmasıyla taban döşemesinin yapılacağını dile getirdi.

    Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının tamamlandığını bildiren Yılmaz, ''Hizmet binasına 750 bin TL harcandı. Nisan veya mayıs ayında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kamp Eğitim Merkezi'nden yeni hizmet binasına taşınacak. Böylelikle kamp eğitim merkezi asli görevine devam edecek'' dedi.

    Yapılan konuşmanın ardından Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, federasyonun gönderdiği 60 kayak takımını, kentte aktif olarak faaliyet gösteren kayak kulüplerine dağıttı.

    Yemeğe, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, Bitlis Kayak İl Temsilcisi Kenan Aşit ve kulüp temsilcileri katıldı.




    Yılmaz: Kış sporlarına önem veriyoruz Yorumları