Türk tenisinin 2010 yılı karnesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (12:13)   Son Mesaj: 12-31-2010 (12:13)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    12-31-2010

    Türk tenisinin 2010 yılı karnesi

    Türk tenisinin 2010 yılı karnesi
    Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin tenis şubelerini açmalarını sağlamanın öncelikli projelerinden birisi olduğunu kaydetti.

    Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, göreve geldikleri günden itibaren verdikleri sözlerin hemen hemen tamamını gerçekleştirdiklerini belirterek, çalışmalarının karşılığını bu seneden itibaren almaya başlayacaklarını söyledi.
    Yaklaşık 13 aydır görevde olduklarını ve çok dinamik bir kadroyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Uluç, ''Birçok şeyi değiştirmek ve daha iyiye götürmek için, en önemlisi de tenisi Türkiye geneline yaymak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çabaları kısmen başardık diye düşünüyorum. Gelecek sene çok daha iyi olacağına eminim'' diye konuştu.

    -''BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN TIR PROJESİNİN SONUNA GELDİK''

    Ayda Uluç, birçok proje ürettiklerini ve bunlar arasında çok önem verdikleri ''Tır Projesi''nin sonuna geldiklerini vurgulayarak, bu gelişmeden dolayı gerçekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

    Antrenörlerle birlikte tenisi Türkiye genelinde tanıtmak ve oynanırlığını artırmak için bu projeyi gerçekleştirdiklerini kaydeden Uluç, şöyle devam etti:

    ''Türkiye'nin belli illerine antrenörlerimizle birlikte giderek, çocuklarımız ile iletişim kurmayı amaçlıyoruz. Spor okulları ve mali idarelerin de katkılarıyla, özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımıza tenisi tanıtmak ve sevdirmek için mini raketler ve sünger toplar hazırladık. Bu projenin en önemli yanı, tamamen çocuklara yönelik olması. Çünkü federasyon olarak başarının altyapıya verilecek önemle geleceğinin bilincindeyiz.''

    -''4 BÜYÜKLERİ'' KORTLARA ÇEKME ÇABASI-

    Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, futbolun ''4 büyükleri'' olarak adlandırılan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin tenis şubelerini açmalarını sağlamanın öncelikli projelerinden birisi olduğunu kaydetti.

    Futbolda yaşanan rekabetin tenis kortlarında da yaşanmasının Türk tenisine çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyleyen Uluç, ''Galatasaray'ın daha önce tenis şubesi olduğunu, ancak sonradan kapatıldığını biliyorum. Fenerbahçe'nin ise tenis şubesi hala aktif. Biz '4 büyükler' olarak adlandırılan bu kulüplerimizin tenis sporunun içinde yer almasını, bu branşın gelişmesi açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Ancak kulüp başkanlarımız bu sıralar çok hareketli günler geçiriyor. 2011 yılı içinde başkanlardan randevu talep ederek, tenis şubeleri ile ilgili olarak görüşmek istiyorum. Hangi çocuğa sorsanız, illaki bu büyük kulüplerden bir tanesini tutuyor. Tenisi yaymaya çocuklardan başlarsak, işimiz çok daha kolay olacaktır'' şeklinde konuştu.

    -ALTYAPILAR-

    Federasyon olarak altyapıya büyük önem verdiklerini ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini vurgulayan Uluç, kulüplerin de altyapıya verdiği desteğin arttığını belirtti.

    Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün kulüplere yardım talimatı bulunduğunu hatırlatan Uluç, ''Bu yardımlar da altyapıya önem veren kulüplere dağıtılıyor. Kulüplerimiz de bunun farkında. Federasyon olarak bizim verdiğimiz desteği, kulüplerimiz de vermeye başladı. Bunun meyvelerini yavaş yavaş toplayacağız'' dedi.

    Yeni yılla birlikte projelerinin hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Uluç, ''Federasyonumuzun internet televizyonu ilk yayınını yaptı. Bu konuyu daha da genişleteceğiz. Bu sene hiç olmadığı kadar çok turnuva yaptık. İlk kez Avrupa Plaj Şampiyonası'nı ülkemizde düzenledik. Özellikle 2012 yılında organize edeceğimiz 73 turnuva ile Avrupa'nın en çok turnuva düzenleyen ülkesi olacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.




    Türk tenisinin 2010 yılı karnesi Yorumları