'Fenerbahçe bu kadroyla şampiyon olmalı'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (11:11)   Son Mesaj: 12-31-2010 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    12-31-2010

    'Fenerbahçe bu kadroyla şampiyon olmalı'

    'Fenerbahçe bu kadroyla şampiyon olmalı'
    Fenerbahçe'de kaçan şampiyonluğun ardından görevine son verilen Christoph Daum, Sarı-Lacivertli takımın bu sene ipi göğüslemesi gerektiğini söyledi.

    Erhan Güven'in haberi-Zaman
    Fenerbahçe bu kadroyla şampiyon olmalı

    Fenerbahçe'de kaçan şampiyonluğun ardından görevine son verilen Christoph Daum, Sarı-Lacivertli takımın bu sene ipi göğüslemesi gerektiğini söyledi. Aykut Kocaman'ın elinde geçen sezona göre çok daha kaliteli bir kadro olduğunu savunan Alman hoca, "Ben de her F.Bahçeli gibi bu takımın şampiyon olmasını bekliyorum." dedi.

    Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, Sarı-Lacivertli ekibin geçen sezondan çok daha iyi bir kadroya sahip olduğunu ve bu takımdan şampiyonluk beklediğini söyledi. Avusturya'nın ünlü kış sporları merkezi Kitzbühel'de tatil yapan Alman çalıştırıcı, "Türkiye'den ayrılmış olsam da Süper Lig'i yakından takip ediyorum. Fenerbahçe geçen seneye göre çok daha güçlü kadro kurdu." dedi.

    Telefonla ulaştığımız Daum, kendisini büyük bir Fenerbahçe taraftarı gördüğünü ifade ederken tüm taraftarlar gibi bu kadrodan şampiyonluk istediğini dile getirdi. Böylesine alternatifli kadrodan şampiyonluk beklemenin gayet doğal olduğunu savunan ve "Taraftarın da buna hakkı var." diyen tecrübeli hoca, Sarı-Lacivertli ekibin Brezilyalı yıldızı Alex hakkında da övgü dolu sözler kullandı. Beşiktaş'a geldiği 1994 yılından beri Türkiye ile irtibatı bulunduğu belirten Daum, "Lige baktığımda yani neredeyse 20 yıllık süreçte kaptan Alex gördüğüm en yetenekli ve karakterli futbolcu diyebilirim. Taraftarlar onu boşuna sevmiyor. Alex, insanların ona olan sevgisini sonuna kadar hak ediyor." değerlendirmesini yaptı.

    Brezilyalı oyuncu Andre San-tos'un "Christoph Daum, Aykut Kocaman'dan daha iyi bir hocaydı." ifadesini hatırlattığımız Alman teknik adam, bu konuda yorum yapmaktan kaçındı. Andre Santos'un şu an Türkiye'nin en iyi sol beki olduğunu ileri süren Daum, sözlerine şöyle devam etti: "Andre, Brezilya Milli Takımı'nda forma giyiyor. Bu durum bile onun başarısını anlatmaya yeter. Andre'nin sözleri üzerine ise çok fazla konuşmak istemiyorum."

    Yobo: Her rakibi ciddiye almalıyız

    Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Joseph Yobo, ligin ilk yarısından dersler çıkarıp, ikinci yarıya gireceklerini belirterek, "Ligin 2. yarısında maçın 90 dakika olduğunu unutmadan oynamalıyız." dedi.

    FB TV'ye konuşan Yobo, ilk yarıda inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini kaydederek, "Öne geçip, 90 dakika sonunda 3 puan alamadığımız maçları unutamadım. Ligde hiçbir takımı küçümsememeliyiz. Çok sert, çok çetin müsabakalar oynuyoruz. O yüzden maça sarılarak, maçtan kopmayarak 3 puanı sonuna kadar hak edecek oyunları ortaya koymamız lazım." şeklinde konuştu. Süper Lig'de tecrübe kazandığını anlatan Yobo, "Yeni bir oyuncuydum, buradaki futbol kültürüne, stiline aşina olduğum söylenemez. İlk yarıda bunun birtakım sıkıntılarını çektim. Bazı maçlarda yüzde 100 değildim, ama elimden geleni yapmaya çalıştım. İkinci yarıda daha iyi olacağım, çünkü buraya alıştım." diyerek sözlerini tamamladı.

    Yıldırım, Kocaman baskıdan çekiniyor!

    Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Aykut Koca-man'ın sezon sonuna kadar üzerindeki baskıyı kaldıramayacağını ima etti. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Başkan Yıldırım, "1,5 sene sonra seçim var. O seçime kadar Aykut'a dokunmam. Aykut, bu kamuoyu baskısına karşın devam edebilir mi? Bu kamuoyu baskısını kaldırmak gerek ki; Aykut Kocaman da rahat çalışsın. Yapabileceklerini ortaya koysun. Yapamazsa zaten kendisi, 'Ben bırakırım' diyor. O yapıda biri. Bu baskıyla işi zor." diye konuştu.

    Andre Santos'tan şok suçlamalar

    F.Bahçeli futbolcu Andre Santos, Sabah Gazetesi'ne çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Yedek kalmayı hak etmediğini belirten Brezilyalı oyuncu, "Kocaman'ın beni sevmediğini düşünüyorum. Ayrıca Alex'i de kıskanıyor mu, ona neden böyle davranıyor bilmiyorum." dedi. Geçen yılki teknik direktörleri Daum'un Kocaman'dan daha iyi hoca olduğunu öne süren Sambacı, F.Bahçe'den ayrılma istediğini söyledi. Dün Santos'a ulaşmaya çalışan F.Bahçe kulübünün ise bu ifadelerin doğrulanması halinde Brezilyalı oyuncuya ağır ceza vereceği öğrenildi.






    'Fenerbahçe bu kadroyla şampiyon olmalı' Yorumları