Stern'den Mesut Özil'e övgü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2010 (18:12)   Son Mesaj: 12-29-2010 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    12-29-2010

    Stern'den Mesut Özil'e övgü

    Stern'den Mesut Özil'e övgü
    Alman Stern Dergisi, 2010 yılı değerlendirmesinde, sezon başında Real Madrid'e transfer olan Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'e geniş yer ayırdı.

    Derginin değerlendirmesinde, Mesut'un daha önce 5 kez forma giydiği milli takımda sürekli oynamaya başladığı ve Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'ün, Mesut için oyun sistemini bile değiştirdiği ifade edildi.
    Mesut'a, Almanya'da ''teknik olarak iyi ve ileriye yönelik cesur oynayan genç takımın yüzü'' ve ''uyum tartışmalarının olumlu örneği'' görevinin verildiğinin altının çizildiği değerlendirmede, genç futbolcunun bu iki görevi de başarıyla yerine getirdiği belirtildi. Değerlendirmede, Dünya Kupası'nda bir gol, bir asistle oynayan Mesut'un, yarı final oynayan Alman Milli Takımı'nın oyununu şekillendirdiği görüşüne yer verildi.

    Değerlendirmede, Dünya Kupası'ndan sonra eski Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'in uyum konusundaki olumsuz söylemleri karşısında da soğukkanlılığını koruyan Mesut'un, Berlin'de Türk Milli Takımı'na attığı golden sonra fazla sevinmediği anımsatıldı.

    Mesut'un, Müslüman olan eski kız arkadaşı Anna-Maria Lagerblom'dan ayrılması ve yeni birlikteliği konusunda herhangi bir açıklama yapmadığına da dikkatin çekildiği değerlendirmede, oyuncunun ailesinin ve arkadaşlarının desteğini her zaman takdir ettiği belirtildi.

    Değerlendirmede, Real Madrid'de bu sezonun en iyi transferi olarak görülen Mesut'un, ''Diğer oyuncular, onları ön plana çıkartabileceğimi anladı'' şeklindeki açıklamasına da yer verildi.

    Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart gibi yıldız oyuncuların son zamanlarda Real Madrid'de başarılı olamadığına, Kaka'nın da sakat olduğuna işaret edilen haberde, ''Rekabette Özil'i bulunduğu konumundan uzaklaştırabilmek için Kaka'nın yoğun şekilde çaba harcamak zorunda olduğu'' vurgulandı.

    Real Madrid'de, Barcelona'ya farklı yenilmelerine rağmen iyi bir havanın mevcut olduğu ifade edilen değerlendirmede, Mesut'un ''Biz gerçekten çok iyi anlaşıyoruz ve büyük bir aile gibiyiz'' şeklindeki sözleri kullanıldı.

    Mesut da dergiye yaptığı açıklamada, transferinin sonuçlandığını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu, Real Madrid'de oynamaktan gurur duyduğunu ifade etti.




    Stern'den Mesut Özil'e övgü Yorumları