Ankara'nın gururu Binnaz Uslu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2010 (11:12)   Son Mesaj: 12-29-2010 (11:12)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    12-29-2010

    Ankara'nın gururu Binnaz Uslu

    Ankara'nın gururu Binnaz Uslu
    Büyük Atatürk Koşusu'nu bayanlarda üçüncü kez kazanan Ankaralı atlet Binnaz Uslu, bu koşuya en fazla katılan bayan atlet olarak da tarihe geçmek istiyor.

    İki yıl sakatlıkla boğuştuktan sonra geçen ay Avrupa Kros Şampiyonası'nda büyük bayanlarda gümüş madalya kazanan, gençler ve 23 yaş altı kategorilerinde ise Avrupa kros şampiyonlukları bulunan Binnaz Uslu, daha fazla başarı için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
    75. Büyük Atatürk Koşusu'nda da bayanlarda 34:28'lik derecesiyle birinci olan Binnaz Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu koşuya 3. kez katıldığını hatırlattı. 2005 ve 2006 yıllarında yarıştığı Büyük Atatürk Koşularında da birinci olduğunu anımsatan Binnaz, ''Böylesine anlamlı bir yarışı bir kez daha birinci bitirdiğim için son derece sevinçli ve gururluyum'' dedi.

    Yarışın favorisi olduğunu, birinci olacağına inanarak koştuğunu ifade eden Binnaz, ''Sporda her zaman için kazanmak da var, kaybetmek de. Yarış içerisinde herhangi bir problem yaşanabilir. Her şey olabilirdi, ancak bir aksilik olmadığı sürece kazanacağımı biliyordum, yarışa bunun için çıktım'' diye konuştu.

    Amacının, bundan sonra katılacağı Büyük Atatürk Koşularını da birinci tamamlamak olduğunu dile getiren Ankaralı atlet, ''Bu anlamlı yarışmayı bayanlarda en çok kazanan atlet olarak tarihe geçmek istiyorum. Üçüncüsünü gerçekleştirdim, inşallah bundan sonraki yarışları da bu şekilde devam ettirebilirim'' ifadelerini kullandı.

    -KROSTA GÖZÜNÜ ALTINA DİKTİ-

    2004 ve 2006 Avrupa Kros Şampiyonalarında gençler ve 23 yaş altı kategorilerinde altın madalya kazanan, geçen ay Portekiz'de düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda ise büyük bayanlarda gümüş madalya kazanan Binnaz, ''Uzun bir çalışma programının ardından ülkemi orada en iyi şekilde temsil ettim'' dedi.

    Portekiz'de iyi bir sonuç aldığını ifade eden Ankara'nın gururu Binnaz, ''Çalışmalarına aynı yoğun tempoyla devam edeceğim. Bu şampiyonada altın madalyayı istiyorum. Bundan başka diğer şampiyonalarda da daha fazla başarıya imza atmak istiyorum'' diye konuştu.




    Ankara'nın gururu Binnaz Uslu Yorumları