U 17 holiganları 600 TL'yle kurtulacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (07:09)   Son Mesaj: 12-28-2010 (07:09)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    12-28-2010

    U 17 holiganları 600 TL'yle kurtulacak

    U 17 holiganları 600 TL'yle kurtulacak
    Gözaltına alınan magandalar yeni yasa çıkmadığı için ucuz kurtulacak. Koray'ın burnunu kıran Cihan B., ile uçan tekme atan Yiğit A., mevcut yasaya göre cüzzi para cezalarıyla kurtulacak. Yasa çıkmış olsaydı sonuç çok farklı olacaktı.

    Levent Albayrak'ın haberi

    Gözaltına alınan magandalar yeni yasa çıkmadığı için ucuz kurtulacak. Koray'ın burnunu kıran Cihan B., ile uçan tekme atan Yiğit A., mevcut yasaya göre 600 ile bin 200 TL arasında ceza alacak. Bu ceza da 5 yıl ötelenecek. Yasa çıkmış olsa 3 ay hapis, 5 bin TL ceza vardı
    Futbolda U-17 maçlarına kadar sıçrayan şiddet bir kez daha bakanlık koridorlarında bekleyen 5149 nolu yasayı tartışmalı hale getirdi.

    G.Saray ile F.Bahçe arasında oynanan ve 1-1 biten ilk yarı sonunda çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maçtaki olaylarda çocuklara dayak atan magandaların yaptıkları yanlarına kar kalacak. Olaylar nedeniyle dün İstanbul emniyeti Cihan B. ve Yiğit A. isimli iki taraftarı gözaltına alırken bu işlemler yeni yasa çıkmadığı için iki holigana ciddi bir yaptırım uygulanamayacak.

    5 GÖZALTI DAHA OLABİLİR

    F.Bahçeli futbolcuların şikayeti üzerine dün yapılan operasyonla gözaltına alınan iki holigandan eletrikçi Cihan B.'nin (25) Fenerli Koray'ın burnunu kıran kişi olduğu, grafiker Yiğit A.'nın (29) da uçan tekme atan taraftar olduğu tespit edildi. Ek süre isteyen polisin 5 taraftarı daha gözaltına alması bekleniyor.

    TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

    Pekİ bundan sonra ne olacak? TCK'ya göre bu taraftarlara 'darp'tan dava açılacak. Hapis içermeyen yasaya göre bu taraftarlar 600 TL ile bin 200 TL arasında para cezası alacak. Elini kolunu sallayarak dolaşacak taraftarların davaları 3 yıl sürecek, 5 yıl da ceza ertelenecek. Para cezası gelir durumuna göre belirlenirken suç tekrar edilmezse ortadan kalkacak.HERKES YENİ YASAYI BEKLİYOR
    EĞER henüz imzada bulunan ve TBMM'ye gelmeyen yeni yasa uygulamada olsa ne olurdu? Minumum 3 ay hapis cezası, minimum 5 bin TL para cezası, minimum da 1 yıl sahalardan men cezası alacaktı. Ayrıca her maç öncesi karakola gidip 'ben maça gitmedim' raporu verecekti. Hal böyle iken şiddeti önlemek için ciddi bir adım olan yeni yasa ise politikacı ve 'adalet' sağlayıcıların eli-kolu arasında bekliyor.

    Akşam




    U 17 holiganları 600 TL'yle kurtulacak Yorumları