AÜ'de güz yarıyılı universiade nedeniyle sona erdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (16:12)   Son Mesaj: 12-27-2010 (16:12)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    12-27-2010

    AÜ'de güz yarıyılı universiade nedeniyle sona erdi

    AÜ'de güz yarıyılı universiade nedeniyle sona erdi
    Erzurum'da düzenlenecek 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları nedeniyle, Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) 2010-2011 akademik yılı güz yarıyılı sona erdi.

    Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, yaptığı yazılı açıklamada, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları nedeniyle eğitimde yoğunluk olduğunu, haftasonları da eğitimlerini sürdüren öğrencilere ve akademisyenlere gösterdikleri özveri için teşekkür ettiğini belirtti.
    Kış oyunlarının bir paydaşının da AÜ olduğuna dikkati çeken Koçak, şunları kaydetti:

    ''Bu oyunlar sadece Erzurum ve Atatürk Üniversitesi'nin değil, Türkiye'nin yüz akıyla çıkması gereken büyük bir organizasyondur. Bilindiği gibi oyunlar için gerek sporcu, gerekse izleyici olarak çok sayıda konuk şehrimize gelecek ve bunların bir kısmına AÜ olarak bizler de ev sahipliği yapacağız. Sosyal tesislerimiz ve yeniden düzenlenen bazı konutlarımız bu amaçla kullanılacaktır. Ayrıca, yaptığımız bir duyuruda akademisyenlerimizden evlerini konuklara açmalarını da istedik. Erzurum halkının da her bakımdan misafirperverliğini göstereceğinden eminiz. El ele verip bu oyunları kusursuz ve başarılı bir şekilde tamamlamalıyız.''

    Üniversitenin 43 bini örgün öğretimde olmak üzere 60 binin üzerinde öğrenci varlığına sahip olduğunu hatırlatan Koçak, ayrıca, üniversitede kötü niyetle hareket eden hiçbir gruba fırsat verilmeyeceğini, bu konuda alınan önlemlerin ikinci yarıyılda da sürdürüleceğini kaydetti.

    Atatürk Üniversitesi'nde bahar yarıyılının 28 Şubatta başlayacağı belirtildi.




    AÜ'de güz yarıyılı universiade nedeniyle sona erdi Yorumları