Afrika ateşi Fenerbahçe'yi yakabilir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (11:13)   Son Mesaj: 12-27-2010 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    12-27-2010

    Afrika ateşi Fenerbahçe'yi yakabilir

    Afrika ateşi Fenerbahçe'yi yakabilir
    Gelecek sezon Niang ile Dia'nın yanı sıra kiralık Yobo'dan da vazgeçmesi beklenmeyen Fenerbahçe, ara transferde yine Afrikalı oyuncu alırsa Afrika Uluslar Kupası esnasında sıkıntılı bir süreç yaşayabilir.

    Sezon başında Senegalli Mamadou Niang ve vatandaşı Issiar Dia ile birlikte Nijeryalı Joseph Yobo'yu kadrosuna katan Fenerbahçe, ara transfer döneminde yine Afrika kökenli futbolcularla ilgileniyor.
    Edu, Roberto Carlos, Maldonado, Deivid, Vederson gibi Güney Amerikalı oyuncularla bir bir yollarını ayıran Sarı-Lacivertliler, artık Avrupa'da top koşturan Afrikalıları tercih ediyor. Devre arasında dış transferde rotayı bir kez daha Fransa pazarına yönlendiren Kanarya'nın, Lyon'un Kamerunlu orta saha oyuncusu Jean Makoun ile Marsilya forması giyen Nijeryalı sol bek Taye İsmaila Taiwo'yu gündemine aldığı iddia edildi.

    Fenerbahçe'nin ara transferde bu futbolcuları getirmesi halinde kadrodaki Afrikalı oyuncu sayısı 5'e çıkacak. Senegal, Nijerya ve Kamerun milli takımlarında görev yapan bu siyahi oyuncular, önümüzdeki sezon kalmaları halinde ise Gabon ile Ekvator Ginesi'nde düzenlenecek 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda büyük ihtimalle ülkelerinin kadrolarında yer alacak. Açıkçası ocakta başlayıp şubat ayına sarkan bu organizasyondan Avrupalı kulüpler yıllardır şikayetçi. Tam liglerde ateşin yükseldiği dönemde Afrikalı yıldızların yaklaşık bir ay takımından ayrı kalması, performanslarını da olumsuz etkiliyor. Gelecek sezon Niang ile Dia'nın yanı sıra kiralık Yobo'dan da vazgeçmesi beklenmeyen Fenerbahçe, Makoun ve Taiwo'yu da alırsa Afrika Uluslar Kupası esnasında sıkıntılı bir süreç yaşayabilir.

    Zaman




    Afrika ateşi Fenerbahçe'yi yakabilir Yorumları