Kamil Ocak Spor Salonu yenileniyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (11:11)   Son Mesaj: 12-27-2010 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

    12-27-2010

    Kamil Ocak Spor Salonu yenileniyor

    Kamil Ocak Spor Salonu yenileniyor
    Gaziantep'te 41 yıl önce hizmete giren Kamil Ocak Spor Salonu'nun iklimlendirme ve elektrik sistemleri ile antrenman salonları bakım onarımdan geçirilecek.

    Bakım onarım için yaklaşık maliyet ve keşifler hazırlandıktan sonra ihaleye çıkılacak olan Kamil Ocak Kompleksinde stadyumun yeniden yapılanması da planlanıyor. 30-50 bin seyirci kapasiteli UEFA standartlarına uygun bir stat yaptırılması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne teklif götürüldüğü öğrenildi.
    Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamil Ocak Spor Salonu'nun 1969 yılında yapıldığını ve o dönemde en güzel salon olduğunu anlatarak, ''Ancak günün şartlarına ve teknolojik imkanlarla salonun yeniden yapılanması gerekiyor'' dedi.

    Öcal, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Şimdi hem sayın Valimizin hem de İl Genel Meclisi'nin katkılarıyla Kamil Ocak'ı bakım onarıma alıyoruz. Güreş antrenman salonu ve boks salonunu bakım ve onarımları ile mekanik (ısıtma-soğutma-havalandırma) mimari ve elektrik sistemleri projeleri 25 bin 496 TL karşılığında yaptırıldı. Bakım ve onarım için İl Özel İdaresi teknik elemanlarınca işin yaklaşık maliyeti ve keşifleri hazırlanıyor. Bu bittikten sonra ihaleye vereceğiz. Sonra bakım onarım çalışmaları başlayacak. Bu çalışmalar bölüm bölüm yapılacak. Sporcular içeride antrenmanlarını yapabilecek. İhaleye çıktıktan sonra yaklaşık 2 ay içinde çalışmalar tamamlanacak.''

    Kamil Ocak Spor Salonu'nda küçük bir spor müzesi oluşturacaklarını da bildiren Öcal, müzede geçmişten bugüne kadar gelen başarılı spor adamları ve takımların, kupalarını, madalyalarını, fotoğraflarını sergileyeceklerini belirtti.

    -''STADYUM AVRUPA STANDARTLARINDA OLSUN İSTİYORUZ''-

    Mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait olan ve Ekim 2005 tarihinde Gaziantespor Kulübü'ne 10 yıllığına kiralanan Kamil Ocak Stadı'nın 16 bin 900 seyirci kapasiteli olduğunu ifade eden Öcal, şunları kaydetti:

    ''Üç tarafı uzay çatı sistemi ile bir tarafı betonarme ile kapalı olan Kamil Ocak Stadı, 2 soyunma odası ve 8 kulvarlı atletizm pistine sahip. Toplam 42 bin 786 metrekarelik alan içerisinde bulunan Kamil Ocak Stadı'nın seyirci tribünlerinde lokal açılmaların meydana gelmesi, çevre tel örgülerinin deforme olması, sporcu ve hakem soyunma odalarının ihtiyaca cevap vermemesi, stat altında bulunan işyerleri şu andaki mevcut hali ile çirkin görüntü oluşturuyor.''

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve hizmete açılacak olan hafif raylı trenin Karataş, Üniversite, Muammer Aksoy Bulvarı, Kamil Ocak Caddesi ve İstasyon Caddesi'nde hizmet vereceğine işaret eden Öcal, kentin dört bir yanından otobüs ve dolmuşla stadyuma gelecek seyircilerin ulaşımda bir sıkıntı yaşamayacağını vurguladı.

    Öcal, sözlerini şöyle tamamladı

    ''Kamil Ocak Stadı'nın şehir merkezinde ve ulaşım sorunu olmaması, sosyal ve kültürel yönden hareketli olan bir bölgede olması nedeniyle kaliteli bir hizmet sunulması açısından, 42 bin 786 metrekarelik taşınmaz üzerine 30 bin veya 50 bin kişilik seyirci kapasiteli, ofis, ticaret, otopark, ambulans giriş-çıkışları bulunan UEFA kriterlerine de uygun modern bir stat yaptırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Stadın yeniden yapılandırılmasını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne teklif ettik. Stadımızın modern hale getirilmesini, Avrupa standartlarında olmasını istiyoruz.''




    Kamil Ocak Spor Salonu yenileniyor Yorumları