Derbideki çirkin olaylara 'Sağlam' yorum   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2010 (23:13)   Son Mesaj: 12-26-2010 (23:13)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    12-26-2010

    Derbideki çirkin olaylara 'Sağlam' yorum

    Derbideki çirkin olaylara 'Sağlam' yorum
    Son şampiyon Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Florya'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan çirkin olaylar olayları yorumladı ve futbolun ne amaçla olması gerektiğini açıkladı.



    Son şampiyon Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, NTVspor'da yayınlanan ' % 100 Yüz Futbol' programında önemli açıklamalar yaptı.

    Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan U17 derbisine değinen Ertuğrul Sağlam, ''Bununla alakalı aslında çok üzgünüz böyle bir olayla karşılaştığımız için. Çok fazla söylenecek bir şey yok. Biz, Türk futbolunda şiddetten ve kavgadan nasıl uzaklaşırızı düşünürken, artık bu işin U17 maçlarında yaşanır hale gelmesi bence ürkütücü. Dileğimiz şu ki, bundan sonraki olayların son bulması açısından çok uyarıcı bir karşılaşma olabilir. Özellikle alt gruplarda maçın kazanılması dışında oyuncu nasıl yetiştirilir bunun ön plana çıkartılması gerekir. Açıkçası bir futbol adamı olarak çok üzüldüm. İnşallah son olur. İnşallah böyle olaylar bir daha Türk futbolunda görünmez.'' açıklamasını yaptı.

    Çirkin saldırıyı, kazanmak veya kaybetmekten ziyade Galatasaray ve Fenerbahçe derbisi olduğu için olabileceğini belirten Sağlam, 'Futbolu içinde sadece kazanmanın olduğu bir spor olarak görmemek lazım. Burada kazanmak ve kaybetmek bir tarafa Fenerbahçe ve Galatasaray rekabetinden dolayı bu çirkin olaylar gelişmiş olabilir'' diyerek bu konu hakkındaki görüşlerini bitirdi.
    Sağlam, çirkin saldırıyı yorumladı






    Derbideki çirkin olaylara 'Sağlam' yorum Yorumları