Beşiktaş ezber bozdu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2010 (10:09)   Son Mesaj: 12-26-2010 (10:09)    Cevap: 0    Gösterim: 713  

    12-26-2010

    Beşiktaş ezber bozdu

    Beşiktaş ezber bozdu
    "Yıldırım Demirören yeter!" Daha bir yıl öncesine kadar Beşiktaş tribünlerinin sloganı haline gelen bu sözler, yıldız transferlerin ardından "Yıldırım Demirören yetmez"e dönüverdi.

    Son hamleleriyle Avrupa'nın yeni Abramoviç'i olarak nitelendirilen Siyah-Beyazlı kulübün Başkanı Yıldırım Demirören, şimdi yenilenen kadroyla önümüzdeki yıllarda Avrupa'da kupa kaldırmanın peşinde koşuyor.
    Quaresma, Guti, Simao, Almeida ile Fernandes'i kadroya dahil ederek dikkatleri üzerine çeken Kartal, yıldızlarla dolu kadrosuyla camianın beklentilerini yükseltti. Beşiktaş'ın yeni transfer anlayışı, "İyi oyuncu pahalıdır." öngörüsünü bozdu. Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile deneyimli yöneticilerden Cengiz Zülfikaroğlu, takımı ileriye taşıyacak isimleri Siyah-Beyazlı renklere kazandırdı. Ligin ilk yarısı bitmeden ihtiyaç duyulan bölgelere takviye yapan komite, 3 Ocak 2011'de başlayacak kampa kadar kadroyu neredeyse şekillendirdi. Süper Lig'deki diğer kulüpler oyuncu arayışına girerken Beşiktaş; Fernandes, Almeida ile Simao'yu alarak yabancı transferini erkenden bitirdi. Ayrılacak oyuncuları da (Tabata, Fink, Zapotocny, Fatih, Erhan) hemen hemen belirleyen komite, böylece "Kim gidecek?" tartışmalarını da ortadan kaldırdı.

    Özellikle Serdal Adalı'nın çabalarıyla günlük transfer politikalarından vazgeçen Siyah-Beyazlı kulüp, sezon başındaki Guti ile Quaresma hamleleriyle takım kalitesini yukarı çekti. Ekibe katılacak oyuncularla önce ön görüşme yapan Futbol Komitesi, Beşiktaş'a gelebilecek isimlerle masaya oturmayı tercih etti. Az, ama öz oyuncu alınması prensip edinildi. İMKB'ye bildirilenlerden bir tek Robinho ile anlaşma sağlanamadı. Transferler de belli bir plan çerçevesinde gerçekleştirildi. Hem oyuncuların tecrübesi hem de uzun yıllar takıma katkı sağlaması üzerinde duruldu. Guti (34) ile Simao'nun (31) tecrübesi ön plana çıktı. Almeida (26), Quaresma (26) ile Fernandes'in (24) ise uzun süre hizmet edebilecek durumda olmaları göz önünde bulunduruldu. Yıldızların bonservislerine ödenen ücretler, yerlilerin bedellerinden daha aşağıda kaldı. Kulübün mali yapısı dikkate alınarak 5 yıldız için kasadan toplam 11,1 milyon Euro çıktı. Geçmiş yıllarda futbolcu bonservislerine 50 milyon Euro'nun üzerinde bir rakam verilmesi, Beşiktaş'taki değişimin somut örneği oldu.

    İzlenen yöntemle hem Beşiktaş'ın, hem futbolcuların hem de yönetimin medyada daha fazla yer bulması sağlandı. Beşiktaş, Süper Lig'in en fazla haber yapılan takımı olurken transferler Avrupa'da da ses getirdi. UEFA, Siyah-Beyazlıların transferlerini flaş haber olarak yansıtırken Avrupa'nın önde gelen gazete ve ajansları da gelişmeleri duyurdu. Kartal'ın ilk yarıyı 5. sırada kapatması bile popülaritesini aşağı düşürmedi. Avrupa'da isim yapmış bir futbolcunun takımından ayrılacağı haberleri her çıktığında gideceği ekipler arasına Beşiktaş da dahil edilir hale geldi.

    NASA'dan Beşiktaş'a sert uyarı: Yıldızlarla oynamayın!

    Beşiktaş'ın Almeida ve Simao'yu renklerine bağlaması, internet ortamında da esprilere de yol açtı. Beşiktaş taraftarı, 3 yeni Portekizli'nin transferini, 'Q7 ve çetesi' olarak değerlendirdi. Futbolseverlerin ilginç yorumlarından bazıları şunlar: Yıldırım Demirören basın açıklamasıyla yalanladı: Messi ile ilgilenmiyoruz. NASA'dan Beşiktaş'a sert uyarı: Yıldızlarla oynamayın! İstanbul'un girişinde durdurulan bir araçta, Beşiktaş'ta oynama vaadiyle kandırılan 7 Portekizli ele geçirildi... Beşiktaş'a gelmek isteyen Cristiano Ronaldo'ya kontenjandan dolayı olumsuz yanıt verildi. Beşiktaş, Portekiz Ligi'nde yabancı sınırlamasına takılmaz. Kartal Yuvası mağazalarında huni satışlarına başlanmış olup, talep patlaması yaşanmaktadır. Ronaldo'nun Noel tatili için İstanbul'a uçak bileti aldığı haberi, Real Madrid yönetimini paniğe sürükledi.

    Zaman




    Beşiktaş ezber bozdu Yorumları