Dünya 3'üncüsü Maide törenle karşılandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-25-2010 (23:09)   Son Mesaj: 12-25-2010 (23:09)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    12-25-2010

    Dünya 3'üncüsü Maide törenle karşılandı

    Dünya 3'üncüsü Maide törenle karşılandı
    Geçtiğimiz haftalarda ABD’de yapılan Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda sağ ve sol elde 3'üncü olan Macide Üzülmez memleketi Çankırı’ya döndü.

    Geçtiğimiz haftalarda ABD"de yapılan Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda sağ ve sol elde 3'üncü olan Macide Üzülmez memleketi Çankırı"ya döndü. Macide, hemşehrileri tarafından törenle karşılandı.

    Yaklaşık 6 ay önce bilek güreşi milli antrenörü Selahattin Çöpten vesilesiyle spora başlayan Üzülmez, 2010 Türkiye engelliler bilek güreşi şampiyonasında 2 altın, Engelliler Türkiye Halter Şampiyonasında 1 gümüş, Rusya"da yapılan Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonasında 2 gümüş, ardından da ABD"de yapılan Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonasında 3'üncü olarak 2 bronz madalya kazandı. Antrenör Çöpten, bu kadar kısa bir sürede bu başarılarla Macide"nin rekor kırdığını söyledi.

    Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonasında sağ ve sol elde 3'üncü olan Macide Üzülmez köyünde coşkuyla karşılandı. Çankırı merkeze bağlı Hasakça Köy Konağında bir program düzenleyen köy halkı dünya 3'üncüsü olan Üzülmez"e hediyeler verdi. Hasakça köyü adına köy muhtarı Kazım Türk tarafından Kur"an-ı Kerim, Türk Bayrağı,altın bilezik ve plaket verildi. Hediyeleri verdikten sonra kısa bir konuşma yapan muhtar, Türk Bayrağını yurt dışında dalgalandırdığı için Macide ile gurur duyduklarını ifade etti.

    Dünya Şampiyonasında 3'üncü olan Üzülmez, "Giderken maddi ve manevi çok büyük sıkıntılar yaşadım. Buna rağmen Türk Bayrağımızı göndere çektirmek için elimden gelen bütün gayreti gösterdim ve başardım. Bana destek veren bütün herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.
    Törene Hasakça Köyü sakinleri, Macide"nin akrabaları ile çok sayıda ulusal ve yerel basın temsilcisi katıldı.




    Dünya 3'üncüsü Maide törenle karşılandı Yorumları