Bursaspor'un en istikrarlısı İvankov   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-25-2010 (11:09)   Son Mesaj: 12-25-2010 (11:09)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    12-25-2010

    Bursaspor'un en istikrarlısı İvankov

    Bursaspor'un en istikrarlısı İvankov
    Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını Trabzonspor'un ardından ikinci sırada tamamlayan Bursaspor'da, 17 maçlık periyotta ilk 11'de en fazla sahaya çıkan isim kaleci Dimitar İvankov oldu.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Spor Toto Süper Lig'de sahasında Konyaspor ile oynadığı sezonun ilk maçına Ivankov, Ali Tandoğan, Gökçek Vederson, Ömer Erdoğan, Stepanov, Hüseyin Cimşir, Ivan Ergiç, Turgay Bahadır, Ozan İpek, Volkan Şen ve Nunez 11'iyle başlayan yeşil-beyazlılarda, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, ilk yarı boyunca Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarını da göz önüne alarak rotasyona gitti.
    Geçen sezonun şampiyonu Bursaspor'da ligin ilk yarısında 22 değişik oyuncu ilk 11'de sahaya çıktı.

    Ertuğrul Sağlam, ilk yarı boyunca en fazla kaleci Ivankov'a ilk 11'de şans tanıdı. Deneyimli eldiven, 17 maçın 16'sında ilk 11'de forma giydi. Ivankov, ilk yarıda sadece Bursaspor'un Bucaspor ile sahasında oynadığı ve 1-0 kazandığı maçta forma giyememişti. Yedek kulübesinde bekleyen Ivankov'un yerine kaleyi yedek kaleci Yavuz Özkan korumuştu.

    -SOL ÇİZGİDE VEDERSON VE OZAN İPEK İSTİKRARI-

    Bulgar kalecinin ardından, yeşil-beyazlılarda sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen savunma oyuncusu Gökçek Vederson ile şampiyonlukta büyük pay sahibi olan genç yıldız Ozan İpek, ilk 11'de en fazla sahaya çıkan isimler oldu.

    Sol çizgide görev yapan ikiliden Vederson, 5. haftada çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan ve Bursaspor'un hükmen 3-0 kazandığı Gaziantepspor maçı ile 2-2 sona eren Medikalpark Antalyaspor maçlarında ilk 11'de şans bulamamıştı.

    Vederson, her iki maçta da yedek olarak çıktığı sahada Medikalpark Antalyaspor maçının 56. dakikasında oyuna dahil olmuştu.

    Özellikle transfer döneminde adı sıkça anılan Ozan İpek de yeşil-beyazlıların 9. haftada deplasmanda 5-1 kazandığı Ankaragücü ve sonrasında sahasındaki Fenerbahçe maçlarında ilk 11'de kendine şans bulamadı.

    Ankaragücü maçında Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın kulübede oturttuğu Ozan İpek, Fenerbahçe maçının 76. dakikasında oyuna girmişti.

    -KAPTAN İSTİKRARINI KORUYOR

    Bursaspor'da, geçen sezonki mücadelesiyle A Milli Takım'a kadar yükselen Ömer Erdoğan da ligin ilk yarısındaki 17 maçın 14'ünde ilk 11'de sahaya takım kaptanı olarak çıktı.

    Ömer Erdoğan'ı 13 maçla Turgay Bahadır, 12 maçla İbrahim Öztürk ve Arjantinli orta saha oyuncusu Pablo Martin Batalla izledi.

    -VOLKAN ŞEN VE SERCAN YILDIRIM-

    Bursaspor'un tranfer döneminde en fazla adından söz ettiren isimlerinden olan Volkan Şen ile Sercan Yıldırım sezonun, ilk yarısında çok fazla 11'de kendilerine yer bulamadı.

    İlk yarıda Volkan Şen 10, Sercan Yıldırım ise 8 maçta takımla birlikte soyunma odasından sahaya çıkabildi.

    Yeşil-beyazlılarda sezonun ilk yarısında ilk 11'de sahaya çıkan diğer oyuncular ise şunlar oldu:

    İvan Ergiç (11), Hüseyin Çimşir, Mustafa Keçeli (10) Ali Tandoğan (9), Insua ve Sevenson (7), Stepanov (6), Nunez (4), Bekir Ozan, İsmail Haktan, Serdar Aziz (2) ve Yavuz Özkan ile Steniert (1)




    Bursaspor'un en istikrarlısı İvankov Yorumları