Yılbaşında bile Türkiye'den ayrılmıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-25-2010 (10:12)   Son Mesaj: 12-25-2010 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    12-25-2010

    Yılbaşında bile Türkiye'den ayrılmıyor

    Yılbaşında bile Türkiye'den ayrılmıyor
    Yabancı futbolcular yeni yıl tatil için kaçarcasına ülkesine gidiyor, ancak Fenerbahçe'nin kaptanı geldiği günden bu yana sergilediği tavrı sürdürüyor.

    Tam bir Türkiye aşığı olan Alex, yılbaşını ailesiyle yine İstanbul'da kutlayacak.
    Türkiye"deki yabancı futbolcular, yeni yıl tatili için günler öncesinden ülkelerine gider, hatta her sene sırf bu konu için pek çok oyuncu, kulüplerinin teknik heyeti ve yönetimleriyle izin tartışması yaşar. Ancak bu durum Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza için tamamen farklı. Geldiği günden bu yana sergilediği tavrı sürdüren Sambacı, Brezilya"ya gitmek yerine yılbaşı kutlamasını ailesi ve sevdikleriyle birlikte İstanbul"da yapacak.

    İstiklal Marşı"nı okumuştu

    Çocuklarının doğumlarını Türkiye"de yaptıran, hatta onları Türkçe eğitim veren okullarda okutan Alex, Fenerbahçe"ye transfer olduğu günden beri bayram ile yılbaşı tatillerini ülkesi yerine İstanbul"da geçiriyor. Her fırsatta Türkiye"ye olan aşkını dile getiren Alex"in kızı Antonia da, Karabük maçı öncesinde İstiklal Marşı"nı okumuştu.

    Öte yandan bu sezon istatistikleri alt üst eden bir performans ortaya koyan Alex, ikinci yarının kendileri açısından daha iyi geçeceğini söyledi. Önlerinde kazanılacak 17 maç ve 51 puan olduğunu belirten kaptan, "Trabzon"un avantajlı durumda olduğunu biliyoruz. İlk yarı bizim açımızdan çok da iyi geçmedi. Ancak geçmişe takılmak, bize zarar verir. Bundan sonra ikinci yarıda oynayacağımız maçları düşünüyoruz. Önümüzde alınacak 51 puan var. Futbolda hiçbir zaman imkansız yoktur" dedi. Şampiyonluğu hakeden bir kadroya sahip olduklarının da altını çizen Brezilyalı futbolcu, "Taraftarımızla kenetlendiğimiz zaman neler yapabileceğimizi biliyoruz. Geçmişte 8 puan geriden gelip, mutlu sona ulaşmıştık" dedi.

    "Transferi düşünmüyorum"

    Transfer konusuna da değinen Sambacı sözlerini şöyle sürdürdü: Takım olarak sadece şampiyonluğa odaklandık. Transfer konusunu sezon sonu geldiği zaman düşünürüz.

    Fanatik




    Yılbaşında bile Türkiye'den ayrılmıyor Yorumları