Satranç Şampiyonası sona erdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-25-2010 (00:09)   Son Mesaj: 12-25-2010 (00:09)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    12-25-2010

    Satranç Şampiyonası sona erdi

    Satranç Şampiyonası sona erdi
    Antakya'da düzenlenen 2010 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası sona erdi

    Antakya'da, 4 Aralıkta başlayan ve 31 ülkeden 64 sporcunun katıldığı "2010 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası"nda, Çinli Yifan Hou birinci, Lufei Ruan ikinci ve Hindistan'dan katılan Humpy Koneru ile Çinli Xue Lhou üçüncü oldu.

    Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkan Kirsan Ilyumzhinov, ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, Antakya'yı dünya satrancının gelişimindeki başkent olarak ilan ettiğini söyledi.

    Arkeoloji Müzesi'nde başlayan turnuvayla dünyanın gözünün Antakya'da olduğunu ifade eden Ilyumzhinov, turnuvada birinci olan Hou'yu da tebrik etti.

    Hou'nun dünya satranç tarihinin en genç şampiyonu olduğunu vurgulayan Ilyumzhinov, ''Çin, satrançta her geçen gün daha güzel başarılara imza atıyor. Hou'nun aldığı birincilikle bu bir kez daha kanıtlanmış oldu. Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda unvan bu anlamda en iyi sporcuya gitti. Bu kadar önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan Antakya'yı da bu anlamda kutluyorum. Antakya'yı dünya satrancının gelişimindeki başkent olarak ilan ediyorum'' diye konuştu.

    Ilyumzhinov, 2013 Dünya Gençler Satranç Turnuvası'nın da Antakya'da yapılması için gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.

    Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da satrancın başkenti olarak ilan edilmekten büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.

    Turnuvayla kentin tanıtımına büyük katkı sağlandığını ifade eden Savaş, ''Organizasyon süresince 172 ayrı ülkeden günde ortalama 250 bin kişi maçları internet üzerinden canlı olarak izledi. Bu şampiyona nedeniyle dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 2 milyon kişi Antakya'yı merak edip internet üzerinden inceledi. Bu kentimizin tanıtımı açısından oldukça gurur vericidir'' diye konuştu.

    2013 yılında yapılacak Dünya Gençler Satranç Turnuvasına da talip olduklarının altını çizen Savaş, bu organizasyonu da başarıyla gerçekleştirebileceklerini belirtti.

    Satranç Federasyonu Başkanı Nihat Yazıcı, satranç sporunun son yıllarda büyük ivme kazandığını belirterek, kadın satranççıların sayısının her geçen gün arttığını, bunun gurur verici olduğunu söyledi.

    Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalya takılarak kupaları verildi.

    Birinci Hou'ya 60 bin, ikinci Ruan'na 30 bin ve üçüncü Koneru ile Lhou'ya 20 bin dolar para ödülü verildi.

    Törene katılan Dünya Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Georgios Makropoulos, Gençlik Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu'na da katkılarından dolayı plaket verildi.

    Anemon Otel'de düzenlenen ödül töreninin ardından Antakya Belediyesi Mehteran Takımı da konser verdi.




    Satranç Şampiyonası sona erdi Yorumları