Taurasi için 2. test bekleniyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (14:11)   Son Mesaj: 12-24-2010 (14:11)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    12-24-2010

    Taurasi için 2. test bekleniyor

    Taurasi için 2. test bekleniyor
    Amerikalı Diana Taurasi'nin avukatı Howard Jacobs, basketbolcuya yapılan doping testinin pozitif sonuç verdiğini ve B numunesinin sonuçlarını beklediklerini söyledi.

    Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nda forma giyen Amerikalı Diana Taurasi'nin avukatı Howard Jacobs, basketbolcuya yapılan doping testinin pozitif sonuç verdiğini ve B numunesinin sonuçlarını beklediklerini söyledi.
    Jacobs, Associated Press'e yaptığı açıklamada, geçen hafta Türkiye'de yapılan doping testinin sonuçlarına göre basketbolcuda hafif uyarıcı madde (stimülan) tespit edildiğini belirtti.

    Tespit edilen maddenin steroid veya uyuşturucu olmadığını ifade eden Jacobs, oyuncunun geçici olarak kadınlar basketbol liginden uzaklaştırıldığını ifade etti.

    Jacobs, B numunesinin test edilmesi için başvuruda bulunulduğunu kaydetti ve ''Adım adım gidiyoruz. Şu durumda bir şey söyleyemem. Henüz sadece A numunesi test edildi. Bu bilgi nasıl olduysa Türkiye'de basına sızdı. B numunesinin test edilmesini bekliyoruz. Tatil nedeniyle bir süre veremiyorum, ancak sonucun en kısa zamanda alınacağını ümit ediyoruz'' diye konuştu.

    Taurasi'nin Türkiye'de yetkililerle tam bir işbirliği halinde hareket ettiğini belirten Jacobs, test sonuçlarının doğruluğu konusunda ciddi kuşkular bulunduğunu, tüm kanıtların incelenmesinin ardından basketbolcunun haklarının korunacağından emin olduklarını kaydetti.

    Jacobs, Taurasi'nin, sürecin gizliliğinin ihlal edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu da ifade etti.




    Taurasi için 2. test bekleniyor Yorumları