Taurasi Avrupa'yı kapatabilir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (10:13)   Son Mesaj: 12-24-2010 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    12-24-2010

    Taurasi Avrupa'yı kapatabilir

    Taurasi Avrupa'yı kapatabilir
    Türkiye'ye transferi olay olan, bayan Michael Jorda nlakaplı yıldız basketbolcunun testinde yasaklı madde tespit edilmesi bomba etkisi yarattı

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nda Taurasi şoku yaşanıyor. Türkiye'ye transferi olay olan, "Bayan Michael Jordan" lakaplı yıldız basketbolcunun testinde yasaklı madde tespit edilmesi bomba etkisi yarattı. 13 Kasım'daki İstanbul Üniversitesi maçından sonra takım arkadaşı Anna Wajda ile birlikte girdiği test pozitif çıkan Taurasi, Fenerbahçe'nin son maçlarında kadroya alınmamış; ailevi sorunlarını çözmek için ABD'ye gittiği açıklanmıştı. Taurasi ise yöneticilere kesinlikle doping yapmadığını belirterek B numunesinin de açılmasını istemişti. ABD'li yıldızın bilerek doping yapacağına inanmayan sarı-lacivertli yönetim de, gelişmeleri yakından takip ederken bu maddenin nasıl alındığı konusunda da araştırmalar yapıldığı vurgulanıyor. Fenerbahçe'nin ayrıca, Taurasi için ABD'nin doping davalarında 1 numaralı avukatını da tuttuğu belirtildi.
    İKİNCİ TEST OCAK'TA YAPILACAK

    İkinci numune ise 4-5 Ocak'ta açılacak. Yıldız basketbolcunun testinin pozitif çıkmasına "modafinil" maddesinin yol açtığı iddia ediliyor. Modafinil maddesini vücut üretmiyor. Uyarıcı ve konsantrasyon artırıcı etkisi bulunan ve doping sayılan bu maddeye ikinci numunede de rastlanırsa ABD'li basketçi FIBA'ya bağlı organizasyonlarında (Türkiye Ligi, Avrupa Ligi, Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlar) forma giyemeyecek. Taurasi, kullanım amacının sportif performansı arttırmak olmadığını kanıtlayabilirse bir yıl, aksi takdirde iki yıl ceza alacak.

    BAYAN BASKETBOLUNDA DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN

    Dünyanın en iyi bayan basketbolcularından biri olarak gösterilen Taurasi, F.Bahçe formasıyla da harikalar yaratıyordu. Yıldız basketbolcu Euroleague'de 24.6 sayı, 5.4 ribaunt, 4.7 asist ortalamaları tuttururken, Türkiye Ligi'nde de 14.5 sayı, 5.1 ribaunt ve 4.1 asist ortalamalarıyla oynuyordu. Taurasi'nin All Star oylama listesinde yer almaması da akılları karıştırmıştı.




    Taurasi Avrupa'yı kapatabilir Yorumları