Polat: Sami Yen'de polisten cop yedim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-24-2010 (10:11)   Son Mesaj: 12-24-2010 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    12-24-2010

    Polat: Sami Yen'de polisten cop yedim

    Polat: Sami Yen'de polisten cop yedim
    Galatasaray Başkanı Adnan Polat Ali sami Yen Stadı'ndaki ilk maçta polisten cop yediğini açıkladı...

    TARAFTAR HELİKOPTER TUTUP STADI GEZİYOR!
    Galatasaray başkanı Adnan Polat, İpek Medya Grubu'nu Seyrantepe Türk Telekom Arena'da konuk etti. Sarı-Kırmızılı taraftarların stadın inşaatına duyduğu büyük ilgiyi işte bu sözlerle ifade etti. Çimleri havalimanında karşılamaya giden CimBomlular'ın olduğunu da dile getiren Polat, "Stat yetişmeseydi 25 milyon dolar daha kaybederdik" dedi.

    Galatasaraylılar için Spor Toto Süper Ligin ilk yarısı kabus gibi geçti. Ne var ki hepsinin içinde asla sönmeyen bir umut alevi var. Bu alevin kaynağı ise kuşkusuz Türk Telekom Arena, diğer adıyla Aslantepe...

    Yeni stadın yeni bir hava getireceğine inanan sarı-kırmızılılar, hasretle 15 0cak'ı bekliyor. Resmi açılışın ardından ikinci yarının ilk maçıyla birlikte (Sivasspor) taraftarlar stada giriş yapacak.

    GURURLA ANLATIYOR...

    "Bazı taraftarlarımız helikopterle inşaat alanına geliyor. Stad inşaatını izleyip, çalışmaları heyecanla yerinde izliyor. Yine internetteki canlı yayını takip eden taraftarlarımızın sayısı oldukça fazla. Hatta çimlere basanı gördükleri zaman hemen burayı arayıp uyarıyorlar. Çimlere gözleri gibi bakıyorlar..."

    ÇİMLERİ KARŞILADILAR

    Polat, Hollanda'dan gelen çimlerle ilgili konuşmaya devam ediyor: "Bazı Galatasaraylılar futbolcu karşılar gibi çimleri karşıladı. Havalimanına gidip Hollanda'dan özel olarak getirttiğimiz çimleri gördü. Bu büyük sevgi bizi ikinci yarıda kendimize getirecek.

    Yeni stadın inşaatı ilk başlarda Galatasaraylılar için büyük bir zulümdü doğrusu!.. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle hızlanan inşaatta yüzde 99'luk bitirme noktasına gelindi. TOKI'nin devraldığı ve Varyap-Uzunlar A.Ş ye ihale ettiği inşaat aslında tam olarak bitmeyecek! Başkan Adnan Polat'ın ifadesiyle stadın yerine oturması 1 yılı bulacak. Polat konuyla ilgili, "Biz görünen her eksiği tamamladık. Ancak bazı eksikler var ki, ancak yaşanarak anlaşılır. Onu da 1 yılda çözeriz" dedi.

    ARTIK ZARAR ETMEK YOK

    Stattaki gecikmenin yaklaşık 80 milyon dolarlık bir zarar getirdiğini sözlerine ekleyen Sarı-kırmızılıların Başkanı "Eğer ikinci yarıda bu stada girmezsek 25 milyon dolar daha kaybederiz. Fakat artık bu ihtimal ortadan kalktı. Başbakanımızın büyük desteği ve yoğun mesaimizle Galatasaraylıların hasretle beklediği stadı yüzde yüze yaklaştırdık. Stat maliyeti 120 milyon Euro kadar. Çevre yollar, kavşaklar ve diğer tüm unsurlarıyla birlikte rakam 400 milyon Euro'yu buluyor" dedi.

    YAZ SICAĞI ETKİLEMEZ

    Galatasaray'ın yeni gurur abidesinin üstü de kapatılacak. Bu konuyla ilgili proje hazırladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Adnan Polat, stadın tamamen kapatılmasının ancak gelecek yılın Mayıs ayında gerçekleşebileceğini ifade etti. Polat, yaz sıcağında bile taraftarların 20 derecede maç izleyeceğini söyledi. Stadın üst kısmındaki havalandırmanın müthiş olduğundan bahsetti. Bu arada çimlerin altındaki ısıtma sistemi sayesinde en soğuk havada bile zeminin kök kısmı 16 derecede sabit kalacak. Bu da kış ortamında futbol kalitesini koruyacak. Polat'a göre futbol burada bir başka oynanacak...

    POLAT'IN ZEKASI 30 MİLYON GETİRDİ

    Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena, diğer adıyla Aslantepe'de 154 loca var. Polat fiyatlandırma çalışmasını şöyle anlatıyor:

    "Bir şirket fiyatlandırma yapıyordu. Protokol tribünün olduğu yere yüzde 30 fazla fiyat biçti. Ben de diğer tarafa büyük bir yer yaptırıp 'Burası da başkanlık locası' dedim. Orayı da yüzde 30 attırdık. Toplamda 30 milyon dolar fazla kazandık".

    TEZAHÜRAT YAPMAYANA ELEKTRİK VERECEĞİM

    "Stadımız taraftarlar için büyük bir konfor sağlıyor. Ama rahata alışıp bağırmayan taraftar olursa, yumuşak koltukların altındaki elektrik sistemini devreye sokarak, onları hareketlendirmeyi düşünüyorum!"

    Aslantepe'nin konforuna diyecek yok. Koltukların mesafeleri, Türkiye'de bu tipteki hiçbir statta olmadığı kadar geniş. Yürüme bölümlerinde, yoğun ilginin olduğu maçlarda bile sıkışma yaşanmaması için gerekli düzenlemeler yapılmış. Taraftarların oturacağı koltuklar da özellikle seçilmiş. Karşılıklı iki büyük tribündeki koltuklar içinde sünger özelliği taşıyor, yani gayet rahat.

    Galatasaray Başkanı Adnan Polat, taraftara sağladıkları konforun tezahüratları olumsuz etkileyip etkilemeyeceği konusundaki bir soruya, her zamanki esprili üslubu ile şöyle cevap verdi:

    "Stadın elektrik sistemi bir harika. Tüm koltuk sıralarının altından elektrik geçiyor. Rahata alışıp tezahürat yapmayan taraftara elektrik vereceğim..."

    AKUSTİK MUHTEŞEM

    Başkan Polat, stadın akustiğinin muhteşem olduğuna da vurgu yaparken "Galatasaray taraftarının oluşturacağı baskıyla maçlara her zaman önde başlayacağız" ifadelerinde bulundu.

    KONGRE, MÜZE HATTA DÜĞÜN...

    Galatasaray tıpkı Fenerbahçe gibi bütün unsurlarını statta toplayacak. Kulüp yönetimi de buradan gerçekleştirilecek. Beyoğlu Hasnun Galipteki bina buraya taşınırken, oraya amatör kulüplerin müzesi yapılacak. Telekom Arena'da da müze olacak. Ayrıca kongre salonları yer alacak. Bin ve 2 bin kişilik iki salonda düğün bile düzenlenebilecek. Yönetici Işın Çelebi, "Taraftarlarımız yılın 150 günü buradan yararlanacak" diye konuştu.

    ÇİMLER 48 SAATTE DEĞİŞTİRİLEBİLİYOR

    Galatasaray'ın stattan sorumlu yöneticisi Işın Çelebi, neredeyse 24 saatini burada geçiriyor. Kendisini stada adayan Işın Çelebi, Adnan Polat'ın da bu anlamda sağ kolu durumunda.

    SADECE 70 PARÇA

    BUGÜN Gazetesi ve İpek Medya Grubu'nun gezisi sırasında bilgiler veren Çelebi, "Eski statlarda çimler 70-80 bin parçadır. Bizim stadımızda ise sadece 70 parça. Çok özel bir şekilde monte edilen çimleri, bu özelliği sayesinde sadece 48 saatte tamamen değiştirebiliyoruz. İki maç arasında bile bunu yapabiliriz" diye konuştu.

    Çelebi, stadın 24 saat yaşanabilir olacağını belirtip, "Restoranları ve diğer mekanlarıyla taraftarlarımız için bir keyif alanı olacak" dedi.

    Çimleri havalimanında karşılamaya giden Cim-Bomlular'ın olduğunu da dile getiren Polat, "Stat yetişmeseydi 25milyon dolar daha kaybederdik" dedi

    KAMYONLARLA KOLTUK KIRMA DENEMESİ

    Tribün terörü yeni kanunla birlikte büyük oranda azalacak. Caydırıcı cezalar için spor kulüpleriyle birlikte çalışan TBMM'den büyük yetkiler içeren yasanın çıkması an meselesi.

    Hal böyle olunca, adeta bir gelin gibi süslenen ve en ufak ayrıntısı bile düşünülerek özenle yapılan Telekom Arena'ya kimse kıyamıyor. Başkan Adnan Polat, "Koltukların sağlamlık derecesini kamyonlarla test ettik. Kamyonlar bu koltukları kıramadı. Umarım taraftarlarımız da sahip çıkar" ifadelerini kullandı.

    EVLERİ GİBİ GÖRSÜNLER

    Polat stadın içinde ve dışında bulunan çok sayıdaki kameraya dikkat çekti:

    Sahaya madde atan veya taşkınlık yapan kimse bir daha bu stada giremeyecek. Ailesiyle birlikte maç izlemeye gelmek isteyen gönülden Galatasaraylılar huzur içinde maçını izleyebilecek. Galatasaray taraftarına sesleniyorum, bu stadı evleri gibi düşünüp kimselerin zarar vermesine izin vermesinler"

    'YASAK' DEDİ AMA DAYANAMADI

    Galatasaray'ın efsane golcülerinden ve yazarımız Gökmen Özdenak, yeşil sahayı görür görmez girdi! Başkan Adnan Polat: 'Gökmenciğim yasak, daha çimler oturmadı' diye uyardı. Ancak ardından kendi de dayanamadı ve futbol topuyla işte böyle hünerlerini sergiledi.

    İpek Medya Grup Başkanı Fatih Karaca'nın da futbol yeteneğine tanıklık ettiği Polat "Sahaya kimseyi sokmuyoruz" deyip espriyi patlattı: "Resmi maçlar başlayınca da aynı uygulamayı yapacağım. Futbolculara 'Gelin topunuzu kenarda oynayın' diyeceğim. Şaka bir yana insan sahaya kıyamıyor"

    GRİ YALAN OLDU

    "Rakip takım bölümü düşük enerjiyi temsil eden renge boyalı" görüşü çürüdü. Galatasaray'ın kendi taraftarlarının giriş-çıkışı da gri renklerde.

    Aslantepe'de Galatasaray'ın soyunma odasına giden yolu sarıya boyanmış. Rakip tüneli ve soyunma odasının içi ise gri renkte. Bunun özellikle yapıldığı ve 'düşük enerjiyi' temsil eden gri renkle birlikte rakip takımların etkilenmesinin amaçlandığı ifade edilmişti.

    Ne var ki yetkililer bunun doğru bir düşünce olmadığını belirtti. Zaten tribünlerin bütün taraftar çıkış noktaları da gri renkte. Yani Galatasaray'ın kendi taraftarının enerjisini olumsuz yönde etkileyecek bir düşüncede olamayacağı örneğiyle, 'gri teorisi' çürütülmüş oldu.

    SAMİ YEN'DEKİ İLK MACTA COP YEDİM

    "1964'teki Feriköy maçına kaçak girmiştim. Polis beni epey hırpalamıştı!... Ali Sami Yen'i unutmak asla mümkün değil...

    Galatasaray yeni stadına geçmek için artık gün sayarken, Ali Sami Yen de akıllardan çıkmıyor. Öyle ki, bu statta hatırası olmayan bir Galatasaraylıya rastlamak çok zordur... Bunlardan birisi de doğal olarak Başkan Adnan Polat.

    Galatasaray'ın Başkanı, gezi sırasında samimi bir itirafta bulundu. 1964 yılındaki Türkiye - Bulgaristan karşılaşmasıyla açılan stattaki ilk Galatasaray maçına kaçak girdiğini söyledi. Feriköy'ü 4-0 yendikleri müsabakadan bahseden Polat, "Stada biletli girmedim. Tabi polisten epey cop yedik! Ali Sami Yen'e veda etmek kolay değildi. Ancak Galatasaray'ın geleceği artık burada şekillenecek" dedi.

    8 BİN FOTOĞRAF

    Galatasaray Türk Telekom Arena 52 bin kişilik kapasitesiyle taraftarlara ev sahipliği yapacak. Anılar da burada yaşayacak. Başkan Adnan Polat, yaklaşık 8 bin fotoğrafla stadın her yerini donatacaklarını söyledi.

    RAKAMLARLA ASLANTEPE

    16 Yağmur yağsa bile zemindeki ısıtma sistemi devreye giriyor ve sıcaklık 16 derecede sabit kalıyor. Tribünler ise 20 dereceye ayarlanıyor...

    60 Taraftarlar sahayı stadın her tarafından 60 ve 90 derecelik eşit açılarla görebiliyor. Tribünlerin boşalma süresi de çok kısa...

    80 Aslantepe'de rakip takım sağ taraftaki tünelden sahaya çıkıyor. Koridorlardan sonra sahaya çıkış mesafesi 80 metre...

    346 242 adet 360 derece dönen kamemera var. 104 sabit kamerayla sayı 346 oluyor. Stadın her noktasında güvenlik çok sıkı...

    500 Aslantepe'ye metronun uzaklığı sadece 500 metre. 5 dakikada bir metro kalkacak. Saatte 30 bin kişi rahatlıkla taşınabilecek...




    Polat: Sami Yen'de polisten cop yedim Yorumları