Milli Takım, büyük ustaya emanet   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-23-2010 (18:11)   Son Mesaj: 12-23-2010 (18:11)    Cevap: 0    Gösterim: 382  

    12-23-2010

    Milli Takım, büyük ustaya emanet

    Milli Takım, büyük ustaya emanet
    Judo Milli Takımlarının başına Hollanda'nın dünyaca ünlü çalıştırıcısı Willem Visser getiriliyor.

    Judo Milli Takımlarının başına Hollanda'nın dünyaca ünlü çalıştırıcısı Willem Visser getiriliyor. Kayseri'deki Türkiye Judo Şampiyonası'nı izleyecek olan Visser, daha sonrasında ise imza atacak.
    Son dönemlerde başarılarıyla Türkiye'nin gündemine oturan judoda, devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atılıyor. Judo Federasyonu dünyanın en büyük hocalarından birisi olan Hollandalı Willem Visser'i milli takımların başına getireceğini açıkladı.

    Kayseri'de 25-26 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Judo Şampiyonası'nı seyredecek olan Willem Visser, daha sonra Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla resmi mukaveleye imza atacak. Türkiye'nin judodaki kıpırdanışını bir başlangıç olarak değerlendiren ve 2011 yılında uluslararası şampiyonalarda çok daha başarılı sonuçlara imza atacaklarını söyleyen başkan Fatih Uysal, "Hangi spor olursa olsun eğer biz başarı bekliyorsak, sporcularımızı doğru metotlarlaçalıştırmak zorundayız. Ne kadar çok çalışırsanız çalışın, eğer idman programlarınız doğru temeller üzerini kurulu değilse, tüm o çalışmalar yorgunluktan öteye geçmez. Bundan dolayı biz Judo Milli Takımları'nın başına bu işin profesörü konumundaki Willem Visser'i getiriyoruz" dedi.

    Visser ile uzun soluklu bir program yapacaklarını, Hollandalı çalıştırıcının sadece milli takımlarda görev yapmayacağını, aynı zamanda Türk antrenörlerini de eğiteceğini belirten Uysal, "Biz judoda büyük hedefler belirledik. Türk sporcusu olimpiyat şampiyonu olan bir Japon'dan Fransız'dan asla aşağı değil. Aksine daha farklı özelliklere sahip olduğu için başarıya daha çabuk ulaşıyor. Yeter ki çocuklarımızı doğru antrenman bilimiyle çalıştıralım. Bundan dolayı dünyada büyük bir saygınlığa sahip olan Willem Visser'i judodun başına getiriyoruz. Gelecekte Türk Judosu Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda çok daha başarılı sonuçlar alacaktır. Bunu zamanla herkes görecek" diye konuştu. Visser'in Hollanda milli takımları başında 4 olimpiyat gördüğünü ve kariyerinin çok parlak olduğunu ifade eden Uysal, Türkiye şampiyonası sonrası Hollandalı teknik adamla masaya oturarak uzun süreli bir kontrat imzalayacaklarını da sözlerine ekledi.
    VİSSER'İN KARİYERİ
    Hollandalı teknik adam, milli takıların başında çok büyük başarılar kazanmasıyla dikkat çekiyor. Hollandalı judocuları 7 defa Avrupa şampiyonluğuna taşıyan Willem Visser, 1988 Seul ve 1996 Atlanta'da yine iki judocuyu olimpiyat şampiyonu yapmıştı. Ayrıca 1984 Los Angeles, 1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyatlarında Hollanda milli takımını temsil etmiş ve Hollanda'da 14 defa takımların başında şampiyonluk yaşadı. Visser, 125 defa da ulusal başarılar elde etmiş son derece başarılı ve tecrübeli bir isim olarak dikkat çekiyor.




    Milli Takım, büyük ustaya emanet Yorumları