Lise öğrencisi dopingten yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-23-2010 (13:12)   Son Mesaj: 12-23-2010 (13:12)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    12-23-2010

    Lise öğrencisi dopingten yakalandı

    Lise öğrencisi dopingten yakalandı
    Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Disiplin Kurulu, 17 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisine doping kullandığı için 2 yıl müsabakalardan men cezası verdi.

    Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Disiplin Kurulu, 17 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisine doping kullandığı için 2 yıl müsabakalardan men cezası verdi. Sporcunun cezası, henüz lise öğrencisi olduğu için 1 yıla indirildi.
    Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası ve milli takım seçmeleri müsabakalarında sağ kolda birinci olarak madalya kazanan 17 yaşındaki sporcu, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takıma seçildi.

    Moskova'daki şampiyona öncesi lise 2. sınıf öğrencisinden doping kontrol görevlilerince 12.04.2010 tarihinde idrar numunesi alındı. Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından yapılan analizlerde genç sporcunun numunesinde yasaklı maddeye (Metenolon) rastlandı.

    -DİSİPLİN KURULU'NUN YAŞ HASSASİYETİ-

    Bunun üzerine Federasyon Disiplin Kurulu, 17 yaşındaki sporcuya 2 yıl müsabakalardan men cezası verdi. Kurul, Şanlıurfa'da elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu madalyası geri alınan ve Bilek Güreşi Milli Takımı ile Rusya'ya gidemeyen sporcunun, cezasını 1 yıla indirdi.

    Genç sporcu bu gelişmelerin ardından sporu bıraktı.

    Disiplin Kurulu'nun cezada indirime gitmesinde, lise 2. sınıf öğrencisi sporcunun yaşının küçüklüğünün ve kurula verdiği savunmada pişmanlığını dile getirmesinin etkili olduğu öğrenildi.




    Lise öğrencisi dopingten yakalandı Yorumları