Minik sporculara futbol eziyeti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-23-2010 (12:11)   Son Mesaj: 12-23-2010 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    12-23-2010

    Minik sporculara futbol eziyeti

    Minik sporculara futbol eziyeti
    19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki spor salonlarında eğitim gören minik sporcular ve aileleri, Süper Lig karşılaşmalarının yapıldığı günlerde otopark sorunu nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

    Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin her hafta dönüşümlü olarak Spor Toto Süper Lig maçlarını oynadığı 19 Mayıs Stadı'nın da yer aldığı spor kompleksinde ayrıca, cimnastik, tekvando, boks, halter, güreş, tenis ve dans gibi amatör spor dallarının salonları da bulunuyor. Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil eden şampiyon sporcuların da antrenmanlarını yaptığı bu salonlarda ayrıca yüzlerce minik sporcu, her hafta sonu büyük bir özveriyle spor eğitimi alıyor. Fakat gerek amatör sporcular, gerekse geleceğin sporcuları olacak minikler, futbol maçları yüzünden büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar.
    Minik çocuklarını farklı branşlarda spor eğitimi almaları için getiren ve araçlarını ''otopark ücreti ödeyerek'' girdikleri 19 Mayıs Spor Kompleksi'ne park eden veliler, neredeyse her hafta sonu aynı tatsız olayla karşı karşıya kalıyor. İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı gereği, Gençlerbirliği ya da Ankaragücü maçlarının olduğu günlerde, saatler öncesinden amatör branşların salonlarında anonslar yapılmaya başlanıyor ve tüm velilelerden ''araçlarını derhal çekmeleri'' isteniyor. Yapılan anonsları duymayan ya da çocuğu antrenmanda olduğu için salondan ayrılamayan veliler ise çıkışta araçlarının yerinde olmadığını görünce büyük şok yaşıyor. Veliler özellikle soğuk havalarda, antrenmandan çıktıkları için terli olan çocuklarıyla birlikte araçlarını aramak zorunda kalıyorlar.

    -VELİLER İSYAN NOKTASINDA-

    AA muhabirinin görüştüğü velilerden Armağan Genç, cumartesi ve pazar günleri 10 yaşındaki oğlu Deniz ile 5 yaşındaki kızı Papatya'yı cimnastik salonuna getirdiğini ifade ederek, ''Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin maçları varsa büyük sıkıntılar çekiyoruz. Her seferinde girişte 5 Lira ödüyoruz ve araçlarımızı salonun önüne park ediyoruz. Biz içeride çocuğumuzun antrenmanını izlerken, polis ekipleri araçlarımızı çekip götürüyor. Dışarı bir çıkıyoruz ki, aracımız yok. Çocuklarımız terli, hava rüzgarlı. Taksi tutmak zorunda kalıyoruz. Araçların nereye çekildiğini öğrenip, çocuğumuzla birlikte otomobilimizi almaya gidiyoruz. Bu gerçekten büyük bir işkence'' diye konuştu.

    Ailelerin, çocuklarına sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan korumak ve Türk sporuna katkıda bulunmak için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu dile getiren Genç, ''Ülkemizdeki 'önce futbol' anlayışı yüzünden, bize çocuklarımızı taksiyle getirip götürmek dışında çare bırakılmıyor. Fakat birçok aile, her hafta taksi ücreti ödeyebilecek durumda değil. Bizleri spordan soğutmaya mı çalışıyorlar? Bu ülkede futbol kadar diğer branşları yapan sporculara da saygı duyulmasını istiyoruz.''

    -AKGÜL VE BAYNAZOĞLU-

    Emniyet yetkilileri, vatandaşı bu şekilde mağdur etmekten kendilerinin de hoşnut olmadığını, ancak bu konuda İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararını uyguladıklarını belirtirken, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de uygulamanın tamamen güvenlik amaçlı yapıldığını ve emniyet yetkililerinin verilen talimatlara uyduğunu söyledi.

    Öte yandan Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve aynı zamanda İl Spor Güvenlik Kurulu Üyesi İdris Baynazoğlu, bu uygulamanın İl Spor Güvenlik Kurulu kararı olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

    ''Bu karar, araçların güvenliği için alınmıştır. Maç giriş ve çıkışlarında yoğun bir taraftar trafiği oluyor ve çoğu zaman taraftarlar arasında olaylar çıkabiliyor. Orada bulunan araçların güvenliğinin sağlanması açısından bu uygulama zorunludur. Bunun başka yolu yok. Uygulamayı kaldırmamız mümkün değil.''




    Minik sporculara futbol eziyeti Yorumları