Suyu Türkçe isteyen Lefter'e Yunan zulmü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (15:09)   Son Mesaj: 12-22-2010 (15:09)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    12-22-2010

    Suyu Türkçe isteyen Lefter'e Yunan zulmü

    Suyu Türkçe isteyen Lefter'e Yunan zulmü
    Atina'da rahatsızlanan ve tedavi görmek için Türkiye'ye gelen, Fenerbahçe'nin efsane milli gölcüsü Lefter Küçükandoniyadis'ün hastanede Türkçe zulmü gördüğü ortaya çıktı.

    Lefter'in Atina'da tedavi gördüğü hastenede Türkçe konuşarak su istediğini ve hemşirelerin bu yüzden kendisinden bir bardak suyu esirgediğini Burhan Ayeri Akşam Gazetesi'nin web sitesinde kaleme aldı.

    Burhan Ayeri'nin ifadeleri şöyle: "Kaynak sağlam. Futbolumuzun ordinaryüsü Lefter bilindiği gibi Atina'da rahatsızlandı. Kaldırıldığı hastanede inadından başına ilginç bir olay geldi. Yunanlı hemşeriye "Kızım bana bir bardak su ver" dedi. Tabii Türkçe. Aradan iki saat geçti, sudan haber yok. İsteğini tekrarladı. Ama yine Türkçe olarak. Dördüncü saatin sonunda yanına gelen karısına "Bunlar bana su getirmiyor" diye şikâyet etti. Bu kez eşi çıkıştı; "Tabii getirmezler. Hep Türkçe söylüyorsun". Küçükandoniyadis, bu uyarıya da direndi. Bu sefer karısı hemşireleri fırçaladı ve beklenen su geldi. Anlayacağınız, Baba Lefter, Arnavut kanlı bir Hıristiyan ama hepimizden fazla Türk."




    Suyu Türkçe isteyen Lefter'e Yunan zulmü Yorumları