Erzik: Bu çok önemli bir adım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (14:12)   Son Mesaj: 12-22-2010 (14:12)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    12-22-2010

    Erzik: Bu çok önemli bir adım

    Erzik: Bu çok önemli bir adım
    UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) ''Mali Fair Play''i sadece Süper Lig'de değil ulusal düzeyde uygulama kararı aldığını öğrendiğini belirtti.

    UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) ''Mali Fair Play''i sadece Süper Lig'de değil ulusal düzeyde uygulama kararı aldığını öğrendiğini belirterek, ''Bu çok önemli bir adım. Bu karardan federasyonun geri dönmemesi lazım'' dedi.
    ''Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'', AK Parti İstanbul Milletvekili Nazım Ekren başkanlığında toplandı.

    Komisyona bilgi veren UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA'nın ücretlerin sınırlandırılmasıyla ilgili karar alındığını anımsattı.

    ''Mali Fair Play'' adı verilen uygulamanın ''ayağını yorganına göre uzat'' şeklinde değerlendirilebileceğini ifade eden Erzik, kulüplerin bütçelerinin belli oranından fazlasını harcaması durumunda bugün olduğu gibi bir çok kulübün mali sıkıntıya düşeceğini kaydetti.

    Erzik, ''Memnuniyetle öğrendim ki, Türkiye Futbol Federasyonu Mali Fair Play'i sadece Süper Lig'de değil ulusal düzeyde uygulama kararı almış. Bu çok önemli bir adım. Bu karardan federasyonun geri dönmemesi lazım. Yalnız mali, idari, altyapı değil en ince ayrıntılar dahi burada yer alıyor'' dedi.

    1-2 Şubat'ta Barcelona'da 53 kulübün temsilcileri ve taraftar dernekleriyle toplantı yaptıklarını hatırlatan Erzik, büyük ölçüde taraftarların ilk kez paydaş olarak beklentilerini dinleme olanağını bulduklarını söyledi. Erzik, ''Taraftarları dışarıda bırakarak onlar hakkında karar almak sonuç vermez. Onların da karar süreçlerine katılması gerekir'' dedi.

    Taraftarlarla ilgili bir çok sorunun olduğunu ve bu sorunların çözümü için imece sistemiyle herkesin bir araya gelmesi gerektiğini kaydeden Erzik, yöneticilere de bu konuda çok önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Erzik, ''5149 sayılı yasa kaç senedir yürürlükte ama yöneticiler hiç ceza aldı mı, bilmiyorum. Almadıysa ben haklıyım, aldıysa ben haksızım'' diye konuştu.

    -STATLAR UEFA KRİTERLERİNE UYGUN OLMALI-

    Olimpiyat, Şükrü Saraçoğlu, Seyrantepe ve Kayseri Kadir Has stadyumları dışında UEFA kriterlerine uygun stat olmadığını belirten Erzik, en azından Süper Lig'deki statların bu kriterlere uygun hale getirilmesi gerektiğini anlattı.

    Erzik, ''Taraftarların muzırlık düşünmeyip, kötü şeylerle uğraşmaması için mekanların iyi hale getirilmesi lazım'' diye konuştu.

    Erzik, seyircisiz maç cezasının iyi bir yöntem olmadığını, UEFA'da bunu kaldırdıklarını, sadece ırkçı söylemlerle ilgili uyguladıklarını hatırlattı.

    Taraftarlarla ilgili çok yönlü sorunlar bulunduğunu ve bunun taraflarca imece şeklinde ele alınması gerektiğini kaydeden Erzik, UEFA olarak, bu konuda devletlerin en üst yönetimlerinden yardım isteme kararı aldıklarını dile getirdi.

    -ÇÖZÜM İNGİLTERE-

    Erzik, futbolda şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak, ''İngiltere bu işi kuralıyla uygulayan tek ülke. Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok'' dedi.

    İngiltere'deki ceza alan taraftarın ''maç süresince karakolda bulunma zorunluluğu'' dahil pek çok yaptırımın olduğunu belirten Erzik, kararların süratle alındığını ve uygulandığını anlattı. Bu kararları alacak Türkiye'de de bir merci oluşturulması gerektiğini kaydeden Erzik, ''İl Güvenlik Kurulu ile bu iş olmaz, onların yapacağı bir iş değil'' diye konuştu.




    Erzik: Bu çok önemli bir adım Yorumları