Ringde hedef: Altın madalya   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (11:09)   Son Mesaj: 12-22-2010 (11:09)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    12-22-2010

    Ringde hedef: Altın madalya

    Ringde hedef: Altın madalya
    Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Türkiye'nin olimpiyatlarda boks sporunda henüz altın madalyası bulunmadığını belirtti.

    Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Türkiye'nin olimpiyatlarda boks sporunda henüz altın madalyası bulunmadığını belirterek, ''Amacımız bir ilki gerçekleştirerek 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya almak'' dedi.
    Gözgeç, Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'na katılmak üzere geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boks sporunun son yıllarda atılım içerisine olduğunu söyledi.

    Türkiye'de 250 civarında kulüp bulunduğunu, amaçlarının bu sayıyı 500'e kadar çıkarmak olduğunu vurgulayan Gözgeç, kulüp sayısı arttıkça sporcu sayısının artacağını, böylece boks sporuna kalitenin geleceğini ifade etti.

    Rusya'da 7 bin civarında boks spor kulübü bulunduğunu vurgulayan Gözgeç, şöyle devam etti:

    ''Oysa bizim 7 bin sporcumuz bile yok. Rusya nüfus olarak bizden 4 kat fazla. Buna göre ülkemizde 7 binin dörtte biri yani bin 750 kulüp olması gerek. Rusya milli takımı 11 sıklette birinci oluyor, Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlarda önemli başarılar elde ediyor. Bu nedenle daha iyi yerlere gelebilmemiz için boks sporunu sevdirmemiz ve yaygınlaştırmamız, boksun kavgadan ibaret olmadığını göstermemiz gerekiyor.

    Bu çerçevede gelecek yıl yaklaşık 3 yıl aradan sonra yeniden liseler arası müsabakalar düzenleyeceğiz. İlköğretim okulu düzeyinde çalışmalarımız var. Karabük Ovacık'ta Boks Lisesi faaliyete geçti. Pilot bölgelerde uygulanan Boks Eğitim Merkezlerini artırmayı amaçlıyoruz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bize her konuda destek veriyor.''


    -TÜRKİYE, 185 ÜLKE İÇERİSİNDE İLK 10'DA YER ALIYOR-


    Federasyon başkanı Eyüp Gözgeç, kimi zaman gerilese de Türkiye'nin dünyada boks sporuyla uğraşan 185 ülke içerisinde ilk 10 içerisinde yer aldığını bildirdi.

    Bu duruma göre geride olmadıklarını, ancak almaları gereken çok yol bulunduğunu, bunun için de çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Gözgeç, şunları kaydetti:

    ''Gelecek yıl 2012 Londra Olimpiyatları için çalışmalara başlıyoruz. Mersin'de gerçekleştirilen Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda başarılı olan sporcular milli takım kampına çağrılacak. Çekirdek kadroyu oluşturup 2012 Olimpiyatları'na gideceğiz.

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak Dünya Şampiyonası ve olimpiyat elemelerinin birinci ayağı bizim için ara hedef olacak. İstanbul'da yapılacak ikinci elemelerde de vize alıp 2012 Londra Olimpiyatları'na çok sayıda sporcu ile katılmak istiyoruz. Türkiye'nin henüz boks sporunda olimpiyatlarda altın madalyası bulunmuyor. Amacımız ilki gerçekleştirerek Londra olimpiyatlarında altın madalya almak.''

    Boks sporunu ''dünyanın en nezih ve centilmen'' sporu olarak niteleyen Gözgeç, ''Çünkü müsabaka boyunca birbirleriyle kıyasıya dövüşen sporcular, maç tamamlandığında birbirlerine sarılarak ringden ayrılır. Oysa futbol, basketbol gibi çoğu branşta dargın ayrılırlar. Bu boks sporunun centilmenliğini ortaya koyuyor'' dedi.




    Ringde hedef: Altın madalya Yorumları