P.Karşıyaka canını zor kurtardı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (07:09)   Son Mesaj: 12-22-2010 (07:09)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    12-22-2010

    P.Karşıyaka canını zor kurtardı

    P.Karşıyaka canını zor kurtardı
    FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (G) Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan Apoel maçının ardından olaylar çıktı. Pınar Karşıyaka takımı soyunma odasında saatlerce mahsur kaldı.



    Karşıyaka Basketbol Kulübü Kıbrıs Rum Kesimi'nde FIBA EuroChallenge Cup G Grubu son maçında Apoel'le oynadığı maçta Rum fanatiklerin saldırısına uğradı.
    Maçın bitmesinden sonra sahaya inen Apoelli taraftarlar taşlar, sopalar ve gaz bombalarıyla Karşıyaka Basketbol Kulübü oyuncuları ve teknik ekibine saldırdı.

    Maçın sona ermesiyle birlikte sahaya inerek soyunma odalarına kadar giren Apoelli fanatik taraftarlar Türk kafilesini darp etti.

    Olayların ardından Rum polisi gözetiminde Lefkoşa'daki otele giden Basketbol takımımız Rum polisinin devreye girerek olayları yatıştırmasını bekliyor.



    DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

    Karşıyaka Basketbol Kulübü resmi sitesinden olayların gelişimi ise şu şekilde belirtildi;



    21.48 :
    Takımımız soyunda odasında hâla mahsur durumda.

    21.52 : Kondüsyonerimiz Erdem Günak'ın elinde kırık ya da çatlak bulunuyor. Teknik ekibimizde ve oyuncularımızda herhangi bir yaralanma yok.

    21.59 : Apoelli taraftarların maç boyunca ırkçı tezahüratlar yaptıkları, Ermenistan bayrakları ve pankartları ile kendilerini provokative ettikleri gelen bilgiler arasında.

    22.02 : Dışişleri Bakanlığı ve Barışgücü de resmi olarak bilgilendirilmiş ve harekete geçmiş durumda.

    Salonun dışında Apoelli taraftarlar tezahüratlar yaparak, ellerinde taşlar, sopalar ve delici cisimler ile bekliyorlar. Buna rağmen henüz yeterli emniyet önlemi alınmamış durumda.

    22.18 : Takımımız otelden ayrıldı fakat otele yakın yerlerde Apoelli taraftarların bulunduğu belirtildi.

    22.44 : Telefonların çekmemesi nedeniyle kafilemizdeki hiç kimseye ulaşamıyoruz. Gelişmeler anı anına sitemizden duyurulacaktır.

    22.46 : Takım kafilesinin otele vardığı duyuruldu. Dışişleri Bakanlığı'nın durumla ilgili bilgilendirme yaptığı Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün, takımla iletişime geçmesinin beklendiği, bu görüşmede kafilenin Kuzey Kıbrıs Türk Kesimi'ne geçmeyi talep edeceği kaydedildi.

    23.07 : Otelde beklemeye geçtiği fakat, huzurlu bir ortamda olmadıkları ifade edildi. Maçın oynandığı salonda sadece 5 polisin bulunmasının oteldeki güvenlik önlemleri konusunda endişeye neden olduğu ifade edildi.

    23.32 : Yapılan bilgilendirmede, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin, Pınar Karşıyaka kafilesinin Kuzey Kıbrıs'a geçme talebine olumsuz yanıt verdiği, takımın otelde mahsur şekilde beklemeye devam ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada, en erken uçağın sabah saatlerinde olduğu, aksi bir durum oluşmadığı sürece kafilenin zor koşullar altında sabaha kadar beklemek zorunda kalacağı duyuruldu.

    RAKİPLER BELLİ OLDU

    Bu arada grubunu lider olarak tamamlayan ve son 16 takım arasına kalan Pınar Karşıyaka, bir üst turda (J) Grubu'nda mücadele edecek.

    Basketbol şubesinin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, yeşil kırmızılı ekibin, (J) Grubu'nda (E) Grubu'nun birincisi Slovenya'dan KK Krka Novo Mesto, (F) Grubu'nun ikincisi Belçika'dan Antwerp Giants ve (H) Grubu'nun ikincisi yine Belçika'dan BC Telenet Oostende takımlarıyla mücadele edeceği bildirildi.

    Pınar Karşıyaka, bu grubu ilk 2 sırada tamamlaması halinde çeyrek finale yükselecek.

    MAÇIN KARNESİ

    Apoel Nıcosıa(82):
    Kevin Tiggs 7 (1 ribaund-2 asist), Mirko Kovac 5 (3 ribaund-4 asist), Arthur Lee 12 (5 ribaund-1 asist), Ian Hanavan 16 (9 ribaund-2 asist), Georgios Neophytou, Jeremiah Davis 23 (3 ribaund-3 asist), Augustinas Vitas (3 ribaund), Dimitrios Kalaitzidis 1 (3 ribaund-2 asist),I. Miceta 5 (2 ribaund), Zvonko Buljan 13 (8 ribaund-1 asist).

    Pınar Karşıyaka (80): Osiris Eldridge 7 (4 ribaund-1 asist), Serkan Menteşe, Uluğ Kaçaniku 14 (12 ribaund-1 asist), Birkan Batuk 10 (1 ribaund), Jovo Stanojevic 14 (8 ribaund-2 asist), David Holston 25 (5 ribaund-4 asist), Ahmet Erdoğan 4 (2 ribaund-2 asist), Alper Saruhan 6 (1 asist), Onur Calban (1 ribaund).
    1. Periyot: 21-20
    2. Periyot: 18-15
    3. Periyot: 21-26
    4. Periyot: 22-19

    Eurochallenge'deki temsilcimiz Pınar Karşıyaka, grubundaki son maçında Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Apoel'e 82-80 mağlup oldu.

    FIBA Eurochallenge'deki temsilcimiz Pınar Karşıyaka, G Grubu'ndaki son maçında Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apoel ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçtan temcilsimiz 82-80'lik skorla mağlup ayrıldı. Temsilcimiz geçtiğimiz hafta aldığı galibiyet ile grubundan lider çıkmayı garantilemişti.

    Maça her iki takım da karşılıklı buldukları sayılarla başlarken, ilk dakikalarda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Gerek evsahibi ekip, gerekse de Pınar Karşıyaka ilk dakikalarda savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyunca zaman zaman skor üretmekte zorlandılar ve maçta ilk 4 dakika 4-4'lük eşitlikle geçildi. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçta, periyodun son 3:28 dakikasına da 13-13'lük eşitlikle girildi. Başa baş mücadele ilk periyodun geride kalan süresinde de devam etti ve ilk 10 dakika 21-20 Apoel'in üstünlüğünde sona erdi.

    İkinci periyoda hızlı başlayan taraf Apoel oldu. Jeremiah Davis ve Kevin Tiggs ile skoru 26-20'ye taşıyan evsahibi ekip karşısında temsilcimiz ikinci periyottaki ilk sayısını Jovo Stanovic ile buldu. Etkili oyununu sürdüren Apoel, Zvonko Buljan ve Ian Hanavan ile skoru 30-22'ye taşıyarak farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Uluğ Kaçaniku ve Jovo Stanovic ile rakibine cevap veren ve farkın daha fazla açılmasına izin vermemeye çalışan Pınar Karşıyaka, devrenin son 5 dakikasına 30-26 geride girdi. Devrenin son dakikasına girilirken, Birkan Batuk'un serbest atış sayısı ile farkı 2 sayıya (34-32) indiren Pınar Karşıyaka, Zvonko Buljan'ın üç sayılık basketine engel olamadı. Geride kalan sürede her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, ilk devre 39-35 evsahibi ekibin üstünlüğünde sona erdi.

    Maçın ikinci devresine Osiris Eldridge'nin üçlüğü ile başlayan Pınar Karşıyaka, Birkan Batuk ile de skoru 39-40 yaparak öne geçti. Periyottaki ilk sayısını Jeremiah Davis'in üçlüğü ile bulan Apoel 42-40 öne geçse de Jovo Stanovic ile Pınar Karşıyaka eşitliği sağlamakta gecikmedi. Uluğ Kaçaniku'nun üçlüğü ve David Holston'un turnikesi ile yeniden 5 sayılık farka ulaşan temsilcimiz, Arthur Lee ve Jeremiah Davis'in elinden gelen 3 sayılık basketlere engel olamadı.

    Bu dakikalarda her iki takım da dış şutlara yönelirken, Pınar Karşıyaka Uluğ Kaçaniku'nun elinden bir kez daha 3 sayılık basket buldu. Karşılıklı basketler ile devam eden maçta periyodun 2:32 dakikasına da 57-57'lik eşitlikle girildi. Periyodun geri kalanında da her iki takım skor üretmeye devam etti ve maçın final periyoduna 60-61 Pınar Karşıyaka üstünlüğünde girildi.

    Maçın final periyoduna Ahmet Erdoğan'ın üç sayılık basketi ile başlayan Pınar Karşıyaka, Jeremiah Davis'in üçlüğüne engel olamadı. Periyodun ilk dakikalarında her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, maçta son 5 dakikaya 71-69 Apoel üstünlüğünde girildi. Zvonko Buljan ile skoru 73-69'a taşıyan evsahibi ekip, David Holston'un sayısı ve Alper Saruhan'ın üçlüğüne engel olamayınca temsilcimiz skoru 75-74'e taşıyarak farkı 1 sayıya indirdi. Ian Hanavan'ın serbest atış sayıları ve Zvonko Buljan'ın turnikesi ile yeniden öne geçen Apoel, maçın son dakikasına da 81-77 önde girdi.

    Bitime 50 saniye kala Alper Saruhan ile bir kez daha 3 sayılık basket bulan Pınar Karşıyaka, Jeremiah Davis'in serbest atış sayılarına engel olamadı ve son 12 saniyeye 82-80 Apoel üstünlüğünde girildi. Son saniyede Uluğ Kaçaniku ile 3 sayılık bir atıştan yararlanamayan Pınar Karşıyaka mücadeleyi 82-80'lik skorla kaybetti.




    P.Karşıyaka canını zor kurtardı Yorumları