1. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (03:09)   Son Mesaj: 12-22-2010 (03:09)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    12-22-2010

    1. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları başladı

    1. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları başladı
    Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ''1. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları''nın açılış töreni yapıldı.

    Kiremittepe'deki atlama kulesinde gerçekleşen açılış törenine, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, törende yaptığı konuşmada, her zaman spora öncülük yapmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

    ''2005 yılında İzmir'de gerçekleştirilen dünya yaz üniversiteler oyunlarından sonra şimdi de kış oyunlarını gerçekleştireceğiz. Bugün burada çok değerli üniversiteli kardeşlerimizle birlikte tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu büyük tesiste böyle bir organizasyonun açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bir ay sonra tüm dünya üniversitelerini burada ağırlamanın heyecanı içindeyiz.''

    25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise oyunların hazırlıklarının son aşamada olduğunu belirterek, ''Bütün kurumlarımızla bu organizasyona hazırız. Amacımız kusursuz bir organizasyon gerçekleştirmek'' dedi.

    Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar da oyunların Erzurum için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, ''Herkesi oyunlarımızı izlemeye davet ediyorum. Erzurum artık bir olimpiyat şehridir'' diye konuştu.

    Daha sonra oyunların açılışında da sahne alacak olan Anadolu Ateşi dans topluluğunun gösterisi, ilgiyle izlendi.




    1. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları başladı Yorumları