Fenerbahçe Ülker'den hakemlere tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-21-2010 (15:13)   Son Mesaj: 12-21-2010 (15:13)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    12-21-2010

    Fenerbahçe Ülker'den hakemlere tepki

    Fenerbahçe Ülker'den hakemlere tepki
    Fenerbahçe Kulübü, Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'in Pınar Karşıyaka'ya mağlup olduğu maçta hakem hataları olduğunu savunarak, buna tepki gösterdi.

    Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, bu sezon Fenerbahçe Ülker'in oynadığı maçlarda karşı karşıya kaldığı hakem hatalarının son maçta yeni bir boyut kazandığı savunularak, ''Basketbol takımımızın geçtiğimiz hafta sonunda İzmir'de Pınar Karşıyaka takımı ile oynadığı maçın sonucu büyük ölçüde müsabaka hakemlerinin hatalı kararları ile belirlenmiştir. Müsabakada hakemlerin gösterdiği yönetim ve kritik anlarda verdikleri hatalı kararlar Türk basketbolu adına kaygı verici ağırlıktadır'' denildi.
    Maçta görev yapan hakem Murat Biricik'in aynı hafta içinde iki gün arayla maç yönettiğine dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

    ''Aynı hafta içinde iki gün arayla maç yöneten Murat Biricik'in bu müsabakaya atanması her yönü ile skandal niteliğindedir. İlk yönettiği müsabakada da önemli hatalar yapan Murat Biricik'in bu maçın ardından bu denli önemli bir maçta görevlendirilmesi son derece düşündürücüdür. Müsabakayı yorumlayan tarafsız yorumculara dahi 'Bu kadar da olmaz' dedirten hakem kararları başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere ilgili tüm kurulları bu konuda harekete geçirmelidir. Müsabakada hakemlerin takımımız aleyhine kritik anlarda verdiği onlarca hatalı kararı tesadüf ile izah edip, hiçbir şey olmamış gibi davranılmasını beklemek mümkün değildir. Müsabaka sırasında yaşanan bir pozisyonun ardından oyun alanı dışına çıkan topa rakip takım menajeri tarafından yapılan müdahalenin ardından müsabaka hakeminin önünde gerçekleşen bu hareketi es geçmesi ve oyunu devam ettirmesi hakem hatasının ötesinde tam anlamı ile kural hatasıdır. Naklen yayınlanan maçta kural hatasına varan ağır hakem hatalarının maçın sonucuna tesir etmiş olduğu gerçeği hiçbir şekilde yadsınamaz.''

    Açıklamada ayrıca, ''Türkiye Basketbol Federasyonu bu maçın özelinde inceleme yapmalı, konuyu tüm boyutları ile kamuoyunu aydınlatacak şekilde açıklayarak ortaya koymalıdır. Aksi takdirde Türkiye Basketbol Federasyonu'na duyulan güven bir daha tesis olmayacak şekilde yitirilecektir'' ifadeleri yer aldı.




    Fenerbahçe Ülker'den hakemlere tepki Yorumları