Tütüneker: Galatasaray iyi yolda değil   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-21-2010 (15:12)   Son Mesaj: 12-21-2010 (15:12)    Cevap: 0    Gösterim: 346  

    12-21-2010

    Tütüneker: Galatasaray iyi yolda değil

    Tütüneker: Galatasaray iyi yolda değil
    Uğur Tütüneker, ''Galatasaray'ın UEFA kupasından sonra iyi yolda olmadığı bir gerçek, son yıllarda yaptığı transferler de tartışılır'' dedi.

    1. Lig'de mücadele eden Orduspor'un teknik direktörü ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Uğur Tütüneker, ''Galatasaray'ın UEFA kupasından sonra iyi yolda olmadığı bir gerçek, son yıllarda yaptığı transferler de tartışılır'' dedi.
    Tütüneker, katıldığı bir radyo programında taraftarlardan gelen sorular üzerine Orduspor'u, Süper Lig'i ve eski takımı Galatasaray'ı değerlendirdi.

    Süper Lig maçlarını sahada takip ettiğini, Süper Lig'de tempoyu düşük bulduğunu ifade eden Tütüneker, ''Ama tabii ki her zaman olduğu gibi kaliteli maçlar da oluyor. Anadolu takımları 3 büyüklere karşı oynadığında çok farklı oynayabiliyor. Ancak bu takımlar üç-dört maç oynadıktan sonra devamını getiremiyorlar. Bu Süper Lig'de de böyle, Bank Asya'da da, ben Türk futbolunda istikrar olmadığına inanıyorum, ancak bu istikrar yakalanırsa liglerimizde daha güzel şeyler olur diye tahmin ediyorum'' dedi.

    Eski takımı Galatasaray hakkında da görüşlerini dile getiren Tütüneker, şunları söyledi:

    ''Özellikle Galatasaray'ın UEFA kupasından sonra iyi yolda olmadığı bir gerçek. Son yıllarda yaptığı transferler de doğru mu yanlış mı? Bu tartışılır. Ama doğru transferlerin yapılmadığı bir gerçek. Yine dışarıdan gözlemlediklerimize göre yönetim bazından bir sıkıntı olduğunu görüyoruz. Bana göre Galatasaray'ın önümüzdeki yıllar içinde yeni stadıyla birlikte yeni sayfalar açması gerekiyor. İnşallah Galatasaray'ın daha iyi yerlerde olmasını hep beraber görürüz.''

    -''EN BÜYÜK SIKINTIMIZ FORVET OYUNCULARIMIZIN AZ GOL ATMASI''-

    Orduspor'da forvet oyuncularının az gol atmasından yakınan Tütüneker, ''En büyük sıkıntımız forvet hattındaki oyuncularımızın az gol atması oldu. Ligin ilk yarısı itibariyle bir çok önemli pozisyonlara giriyorduk, ama gol vuruşlarında etkili olamıyorduk, zaten forvet oyuncularımız ilk yarı itibariyle 3-4 gol atabildi'' dedi.

    Bu sayının az olduğunu söyleyen Tütüneker, ''Biz bunun değerlendirmesini yönetim ile yapacağız, önümüzdeki günlerde kararını oturup vereceğiz, sonuçta bütçe yönetimin elinde, onlar izin verirse biz ancak bunu yapabiliriz, dolayısıyla yarın öbür gün toplandıktan sonra forvet oyuncusu alıp almayacağımız bir netlik kazanacak'' ifadelerini kullandı.

    Takımın önemli eksiklerinden birinin de hava toplarının olduğunu belirten Tütüneker, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Hava toplarında son 4-5 maça kadar ciddi anlamda sıkıntılarımız vardı, ancak Numan isimli oyuncumuz geldikten sonra bu sıkıntımızın azaldığını düşünüyorum, Orduspor olarak her hatayı çözmeye çalışıyoruz, bundan sonra da sorunlarımızı kendi içimizde çözmeye çalışacağız.''

    Lig'de TKİ Tavşanlı Linyitspor'un çıkışını da değerlendiren Tütüneker, ''Benim açımdan bu sürpriz değil, çünkü bu takımın kadrosu tam da bizim lige göre, bu yüzden TKİ Tavşanlı Linyitspor maçlarını hak ederek kazanıyor, zaten kadrolarında çok değerli futbolcular var'' diye konuştu.

    Tütüneker, bu sezon ligde her sezon olduğu gibi sürprizler yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.




    Tütüneker: Galatasaray iyi yolda değil Yorumları