Mahmuti: Avrupa’da kendimize hedef koymadık   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-20-2010 (19:11)   Son Mesaj: 12-20-2010 (19:11)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    12-20-2010

    Mahmuti: Avrupa’da kendimize hedef koymadık

    Mahmuti: Avrupa’da kendimize hedef koymadık
    Oktay Mahmuti, Galatasaray Cafe Crown'ın Eurocup’ta ikinci tura çıkmayı garantilediğini hatırlatarak, bu kulvarda kendilerine bir hedef koymadıklarını dile getirdi.

    Oktay Mahmuti, Galatasaray Cafe Crown'ın Eurocup"ta ikinci tura çıkmayı garantilediğini hatırlatarak, bu kulvarda kendilerine bir hedef koymadıklarını dile getirdi.

    Eurocup"ta son maçlar öncesinde grubu lider bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Mahmuti, ''Yoğun bir maç trafiğinde Eurocup"ta ikinci turu garantiledik. Bu bizim için çok önemli. Sezona başlarken orada olabilme ihtimalimiz bile yoktu ama bunu başardık. Son maç öncesinde grubu lider bitirdiğimiz için mutluyuz. Eurocup"ta oynayabileceğimizi planlayamadığımız için, elemeye girdiğimiz zaman zaten favori değildik. Bu nedenle biz kendimize bir hedef koymadık ama gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bunun için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyacağız.'' diye konuştu.
    Tecrübeli antrenör, mevcut şartlar dahilinde iyi bir kadro oluşturduklarını belirterek, ''Biz takım oyuncusu almaya çalıştık. Takımın şu anki performansından memnunum. Benim bir takımdan istediğim; iyi çalışması, odaklanması, mücadele etmesidir. Dolayısıyla bu takım bunu yapıyorsa, söyleyecek fazla bir şey yok.'' değerlendirmesinde bulundu.

    Beko Basketbol Ligi'nde ikinci sırada bulunan takımının iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Mahmuti, ''Tabii ki inişli çıkışlı grafikler ve performanslar olabiliyor. Bizim gayretimiz 40 dakika boyunca istikrarlı oynamak. Her maça ayrı hazırlanıyoruz. Her maça final olarak bakıyoruz.'' dedi.
    LİGİN KALİTESİ YÜKSELMİŞ
    2001-2007 yılları arasında aralıksız 6 sezon Efes Pilsen'i çalıştıran Oktay Mahmuti, Beko Basketbol Ligi'nin kalitesinin yükseldiğini dile getirerek, ''Eskiden kolay diyebileceğiniz maçlar oluyordu ama bugün kolay diyebileceğiniz hiçbir maç yok. Bütün maçlar çok zorlu geçiyor. Bütün takımların çok iyi kadroları var. Dolayısıyla lig artık daha zor.'' ifadelerini kullandı.

    Turkish Airlines Euroleague"de mücadele eden Türk takımları Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in Top 16'ya kalarak ilk hedeflerini gerçekleştirdiğini anlatan Mahmuti, ''İki takımın da ilk hedefi gruptan çıkmaktı ve bunu başardılar. Son 16'ya kalan takımların hepsi güçlü. Bizim temsilcilerimiz de güçlüler. Hem tecrübeliler hem de kaliteli kadroları var. Umarım daha yukarılara giderler ve Türk basketbolunu daha üst seviyelere taşırlar.'' diye konuştu.




    Mahmuti: Avrupa’da kendimize hedef koymadık Yorumları