Fenerbahçe Ülker hakemlerden şikayetçi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-20-2010 (14:11)   Son Mesaj: 12-20-2010 (14:11)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    12-20-2010

    Fenerbahçe Ülker hakemlerden şikayetçi

    Fenerbahçe Ülker hakemlerden şikayetçi
    Beko Basketbol Ligi'nde iki uzatma sonucunda deplasmanda Pınar Karşıyaka'ya 101-98 yenilen Fenerbahçe Ülker'in şube direktörü Nedim Karakaş, hakem yönetiminden şikayetçi oldu.

    Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakemlerin rakiplerin yaptığı aşırı sertliği görmezden geldiğini ve Pınar Karşıyaka maçını da hakem hatalarından dolayı yitirdiklerini söyledi.
    Nedim Karakaş, dünkü mücadelede takım olarak iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, ''Pınar Karşıyaka maçında yaptığımız hataların yanı sıra hakemlerin de kazanmamıza izin vermemesi bu sonucu getirdi'' dedi.

    Son iki haftada yapılan hakem atamalarına dikkat çeken sarı-lacivertli yönetici, şunları söyledi:

    ''Pınar Karşıyaka maçında çalınan ve çalınmayan düdükler aleyhimize oluyor. Geçtiğimiz haftada uzatmada kazandık. Ancak orada da hakem hataları vardı. Rakipler sert savunma yapmıyor, oyuncularımızı dövüyor. Nedense hakemler bunu görmüyor. Pınar Karşıyaka maçının görüntülerini izledik. Çalınan ve çalınmayan 20-25 yanlış düdük var. Sonucu gerek son dakikalarda, gerekse uzatma bölümünde çalınmayan veya çalınan düdükler belirledi. Özellikle Preldzic'in arkadan itilerek saha dışına çıkarılması, o sırada rakip takım menajerinin ayakta topa elle müdahale etmesi ve iki metre mesafede bulunan hakem Murat Biricik'in görmezden gelmesi, bunun yanı sıra oyuncumuzun yaptığı temiz bloğun faul olarak değerlendirilmesi galibiyetimizi engelledi. Buna anlam veremiyoruz. Hakemlere yüklenmek istemiyoruz. Ama hataların da sabrımızı taşırdığı bir gerçek.''

    Bir diğer gerçeğin de dünkü maçta sahaya atılan yabancı maddelerin ve edilen küfürlerin hakemler ve gözlemciler tarafından görmezden gelinmesi olduğunu kaydeden Karakaş, ''Maalesef deplasmanda yaptığımız maçlarda sahaya yabancı madde atılması ve küfürlerin edilmesi konusunda en ufak bir tepki verilmemesi bizi üzüyor. Rakip takım taraftarlarının resmi bir hakkıymış gibi değerlendiriliyor. Fenerbahçe'ye koro halinde edilen küfürler duyulmuyor. Sahaya atılan yabancı maddeler sanki bir şey ifade etmiyor. Bunun mutlaka çözümü olmalı. Çirkinliklerin yaşanmasını istemiyoruz'' diye konuştu.

    -''HAKEMLER İZMİR SEYİRCİSİNDEN KORKUYOR''-

    Pınar Karşıyaka maçında rakip takım menajerinin hareketine de dikkat çeken Nedim Karakaş, ''Bitime 17 saniye var ve biz öndeyiz. Ancak biz hücumdayken rakip, oyuncumuzu itip saha dışına çıkarıyor. Rakibin menajeri de ayakta durmaması gerektiği halde ayakta. Teknik faul alması gerekiyor. Ayakta durduğu gibi topa elle müdahale ediyor ve sayı yiyoruz. Oyuncumuz temiz bir blok yapıyor faul çalınıyor. Hakemler İzmir ve Pınar Karşıyaka seyircisinden korkuyor'' dedi.

    -MURAT BİRİCİK 3 GÜNDE 2 MAÇ YÖNETTİ-

    İki takım arasında oynanan karşılaşmada görev yapan hakem Murat Biricik'in 3 günde 2 maç yönetmesi dikkat çekti.

    Beko Basketbol Ligi'nde 17 Aralık Cuma günü saat 16.30'da oynanan Medical Park Trabzonspor-Türk Telekom maçında görev alan Biricik, bu mücadeleden kısa bir süre sonra 19 Aralık Pazar Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında düdük çaldı.

    Bu konuya dikkat çeken Fenerbahçe Ülker'in şube direktörü Karakaş, ''Takımlar için '68 saat geçmeden oynamasınlar' deniliyor. Ama Murat Biricik cuma günü maçta görev alıyor. Daha sonra bizim maça atanıyor. Takımlarda belli bir süre geçtikten sonra oynama mecburiyeti aranıyor. Hakemlerde neden bu aranmıyor?'' şeklinde konuştu.

    -''UKIC'İ CHOLET BASKET MAÇINA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ''-

    Nedim Karakaş, sakatlığı nedeniyle son iki maçta büyük eksikliğini yaşadıkları oyun kurucuları Roko Ukic'i de THY Avrupa Ligi'nde 23 Aralık Perşembe günü Fransa'nın Cholet Basket takımıyla yapacakları maça yetiştirmeye çalışacaklarını dile getirdi.

    Ukic'in dışındaki sakat oyunculara değinen Karakaş, ''Ömer'in sakatlığı var ama idare ediyor. Marko Tomas da adalesinde ödem olduğu için dün riske edilmedi'' dedi.

    Son olarak Pınar Karşıyaka mücadelesini geride bıraktıklarını kaydeden sarı-lacivertli idareci, ''Artık tüm dikkatimizi Cholet maçına vereceğiz. Taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Nasıl ki geçtiğimiz maçlarda 15 bin kişi salonu doldurduysa, perşembe günkü mücadelede de taraftarlarımızdan aynısını bekliyoruz. Grubu ikinci bitirmek de önemli. Takımımız taraftarların desteğine layık bir takım'' diyerek sözlerini tamamladı.




    Fenerbahçe Ülker hakemlerden şikayetçi Yorumları