Sokak çocuklarından hokey takımı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-20-2010 (13:09)   Son Mesaj: 12-20-2010 (13:09)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    12-20-2010

    Sokak çocuklarından hokey takımı

    Sokak çocuklarından hokey takımı
    Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, sokakta çalışan 45 çocuktan oluşacak bir çim hokeyi takımı kuracak.

    Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Süleyman Hançer, yaptığı açıklamada, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ''Sokaktan Spora'' konulu bir proje hazırladıklarını söyledi.
    Proje kapsamında 8-16 yaşlarındaki eğitimlerini aksatan, çöp toplayan, ışıklarda araba camları silen 45 çocukla çim hokeyi ve salon hokeyi takımı kuracaklarını anlatan Hançer, bunun için potansiyel risk altındaki çocukları tespit edeceklerini dile getirdi.

    Süleyman Hançer, şu bilgiyi verdi:

    ''Çocuklardan çim hokeyi ve salon hokeyi takımı kurarak, bunlara eğitim vermeyi düşünüyoruz. Eğiteceğimiz çocuklarımızın milli takıma seçilme şansları da yüksek olacak. Çünkü çim hokeyi ve salon hokeyi Türkiye'de yeni bir spor. Talep çok fazla değil. Burada yetiştireceğimiz çocukların milli takıma seçilme şansları oldukça yüksek.''

    Devlet Planlama Teşkilatının projeye 27 bin lira ayırdığını belirten Hançer, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün projeye bin 790 lira eş finansman desteği vereceğini kaydetti.

    Hançer, amaçlarının bu proje kapsamında çocukları suçtan, yasa dışı örgütlerden uzak tutmak olduğunu ifade ederek, ''Bu çocukları topluma faydalı bireyler olarak yetiştireceğiz'' dedi.




    Sokak çocuklarından hokey takımı Yorumları