Hikmet Karaman'dan galibiyet yorumu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-19-2010 (19:13)   Son Mesaj: 12-19-2010 (19:13)    Cevap: 0    Gösterim: 432  

    12-19-2010

    Hikmet Karaman'dan galibiyet yorumu

    Hikmet Karaman'dan galibiyet yorumu
    Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Manisaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, ''Haklı bir galibiyet aldık..

    Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Manisaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, ''Haklı bir galibiyet aldık, ikinci yarı için doğru kararlar alıp takım olma yolunda hamlelerimizi de gerçekleştirmeliyiz'' dedi.
    Karaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, özellikle maçın ikinci yarısında iyi bir oyun sergilediklerini, ilk yarıyı 3 puanla kapattıkları için mutlu olduklarını söyledi.

    İkinci yarı özellikle golü bulduktan sonra sergilenen oyunun alkışlanması gerektiğini kaydeden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bu galibiyeti haklı bir galibiyet olarak görüyorum. Belki son 10 dakikada rakibimiz pozisyonlar bulmuş olabilir ama 2. yarı itibariyle haklı bir galibiyet aldık, 22 puana ulaştık. Oyuncularımı kutluyorum. Hem Manisa şehri adına hem de Manisaspor Yönetim Kurulu adına gerçekten iyi işler yaptılar. İkinci yarı için doğru kararlar alıp takım olma yolunda hamlelerimizi de gerçekleştirmeliyiz. Oyuncularımı aldıkları galibiyetten dolayı kutluyorum.''

    Karaman, bugüne kadar kulüp olarak doğru hamleler yaptıklarını, takıma katılacak yeni futbolcularla iyi işler yapacaklarına inandığını belirterek, ''Belki içimizden bir iki futbolcuyu daha gönderebiliriz'' dedi.

    22 Aralıkta başlayacak proantrenör kursu nedeniyle takımdan yaklaşık 15 gün ayrı kalacağını ifade eden Karaman, ''Takımın başında bulunamayacağız. Şampiyonluğa oynayan teknik adamlar, küme düşme potasında olan teknik adamlar takımıyla birlikte antrenmanlarına çıkamayacaklar. Bunlar bizim açımızdan gerçekten bir handikap ve bunu kamuoyu ile de paylaşmak istiyorum. Belki bunun yeri burası değil ama, kamuoyunun bilmesinde fayda var, çok önemli bir konu çünkü'' dedi.

    Karaman, İkinci devre çalışmalarına 26 Aralıkta Antalya kampıyla başlayacaklarını, yabancı oyuncuların yılbaşından sonra takıma dahil olacaklarını söyledi.

    Konuşmasında taraftarlara da teşekkür eden Karaman, ilk yarının son maçına beklediklerinden az seyirci geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bu maçta seyirci katılımın daha fazla olması gerekiyordu. Bu maçta statta bir tane boş yer olmaması gerekiyordu. Şehrimiz belki bizden başarı bekliyor ama bu birden bire olmaz, zamana ihtiyaç var. Gelen taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz. 15-18 puan bile müthiş alkışlanacak bir puandı. 22 yaptılar. Ben oyuncularımı Manisa şehrinin kahramanları ilan ettim. İkinci yarı daha çok çalışmamız lazım, yoksa istediğimiz seviyeye gelemeyiz.''

    Müsabakanın tek golünü atan Manisasporlu Kahe ise futbolun takım oyunu olduğunu, bunu en iyi şekilde sahada gösterdiklerini belirterek, aldıkları 3 puandan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.


    -ABDULLAH AVCI-


    İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise maçın ilk yarısında iki takım arasında dengeli bir oyun olduğunu söyledi.

    Yedikleri golden sonra gol atmayı denediklerini ifade eden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Ama bu arada iyi vuruşlar direklerden döndü. Kaçırdıklarımız var, bu oyunun karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum. Ama onlar da çok istediler ve golden sonra iyi kapandılar. Rakibimizi tebrik ediyorum. Geçen sene bıraktığımız yerde ilk yarıyı tamamlamak istiyorduk. Bu anlamda puan olarak kaybımız yok. İkinci yarıda takımda dışarıda kalan oyuncuların takıma dahil olduklarında rekabet ortamının daha fazla olacağına, ikinci yarıda iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.''

    Futbolculardan Can ise üzgün olduklarını belirterek, ''3 puan olmasa bile en azından bir puanı hak etmiştik'' dedi.




    Hikmet Karaman'dan galibiyet yorumu Yorumları