Konyaspor-G.Saray maçından notlar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-19-2010 (17:12)   Son Mesaj: 12-19-2010 (17:12)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    12-19-2010

    Konyaspor-G.Saray maçından notlar

    Konyaspor-G.Saray maçından notlar
    Konyaspor, daha önce 22 kez karşılaştığı ve sadece 2 kez yenebildiği Galatasaray'ı, ilk yarının son haftasında sahasında konuk etti.

    Spor Toto Süper Lig'de ilk devrenin son haftasında Galatasaray'ı ağırlayan Konyaspor'u, taraftarları yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı 1500'ü Galatasaraylı, yaklaşık 15 bin taraftar izledi.
    Atatürk Stadı'nın kapıları mücadeleden yaklaşık 2 saat önce açıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı maç öncesi, taraftarlar tek tek aranarak tribünlere alındı.

    Konya dışında, çevre illerden de çok sayıda taraftar bu karşılaşma için Konya'ya geldi.

    Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar ile Galatasaray Başkanı Adnan Polat, karşılaşmayı birlikte izledi. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru da mücadeleyi izleyenler arasında yer aldı.

    Konyasporlu futbolcular maç öncesi tribünlere giderek, taraftarlara gül verdi.

    İki takımın teknik direktörü Gheorghe Hagi ve Ziya Doğan, maç öncesi toklaşarak birbirlerine başarı dileğinde bulundu.

    -EN FARKLI SKOR-

    İki takım arasındaki karşılaşmalarda Galatasaray'ın üstünlüğü dikkati çekiyor. Sarı-kırmızılıların, galibiyetlerde 17-2 üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasındaki 3 maç da berabere bitti. Bu maçlarda rakip fileleri 48 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde 15 gol gördü.

    2007-2008 sezonunda İstanbul'da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazanırken, bu sonuç, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu maç oldu.

    -KONYASPOR 11 MAÇTIR KAZANAMIYOR-

    Konyaspor, Galatasaray'ı ligde 11 maçtır yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında kendi evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan yeşil-beyazlılar, rakibiyle daha sonra yaptığı 11 maçtan 9'unu kaybetti, 2'sinde berabere kaldı.

    Konyaspor, Galatasaray'ı yenerek hem 11 maçlık galibiyet özlemini bitirmek hem de devre arasına moralli girmek istiyor.

    -HER İKİ TAKIMDA EKSİKLER VAR-

    Galatasaray'da sarı kart cezalısı Pino ile sakatlıkları bulunan Arda, Baros, Barış ve Sabri ile tedavisi sürdürülen Mustafa Sarp, Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.

    Ev sahibi ekip de tedavisi süren Murat Tosun ve izinli İbrahim Ege dışında eksik bulunmuyor.




    Konyaspor-G.Saray maçından notlar Yorumları