Kayakla çakılan sporcu o anları anlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (15:09)   Son Mesaj: 12-18-2010 (15:09)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    12-18-2010

    Kayakla çakılan sporcu o anları anlattı

    Kayakla çakılan sporcu o anları anlattı
    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen VIP Contınantal Cup Kayakla Atlama yarışmaları provalarında yaptığı atlayış sırasında yere çakılan Erzurumlu Milli Sporcu Samet Karta kaza anını anlattı.



    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen VIP Contınantal Cup Kayakla Atlama yarışmaları provalarında yaptığı atlayış sırasında yere çakılan Erzurumlu Milli Sporcu Samet Karta'nın sağlık durumu iyi. Karta'nın kayakla yere çakılması esnasında tribünlerde bulunan Anne Muazzez Karta ise hastanede oğlunun başından bir an olsun bile ayrılmıyor.
    27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları atlama kulelerinde ilk atlayışta talihsiz kaza meydana gelmişti. Dün akşam atlama kulelerinden ikinci sırada atlayış yapan Kayakla Atlama Türk Milli Takımı sporcusu Samet Karta, havadayken dengesini kaybederek yere çakılmıştı. Karta, pist kenarında bekletilen 112 ekipleri tarafından Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış orada yapılan ilk müdahalenin ardından Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.

    Düşmenin etkisiyle yüzünde sıyrıklar ile omuzunda adale ezilmesi ile sağ kolunda çatlak meydana gelen milli kayakçının hastanedeki odası ziyaretçi akınına uğruyor. Ancak anne Muazzez Karta, oğlunun yanı başından hiç ayrılmıyor. Talihsiz kazayı tribünden seyrederken, oğlunun piste çakılması karşısında çığlıklar atan anne Karta, oğlunun gelecekte kayakla atlamada büyük işler başaracağına inanıyorum. Kaza anında ise hiç bir şey hissetmediğini dile getiren Anne Karta,"Hiç bir şey hissetmedim. O an dünyam yıkıldı. Oğlumdan güzel şeyler bekliyorum" sözleriyle oğluna en büyük desteği verdi. Samet Karta ise kaza anını hatırlamadığını dile getirerek;"Isınıp rampaya çıktım. Ondan sonra atladığım zaman iyiydi atlamam. Herhalde son partta ayaklarımı sıkmadığım için ayaklarım otomatikmen aşağıya indi. Ondan sonra yere takılarak düşmeye başladım. Kazayı tam hatırlamıyorum da çat- pat birşeyler hatırlıyorum. 4 yıldır bu sporu yapıyorum. Yüzünden biraz darbe almışın, kolum çatlamış, kırılmış" diye konuştu.




    Kayakla çakılan sporcu o anları anlattı Yorumları