Timsah Arena'nın yapımı başlıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-16-2010 (19:11)   Son Mesaj: 12-16-2010 (19:11)    Cevap: 0    Gösterim: 1548  

    12-16-2010

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor
    Bursa'ya yapılacak 43 bin kişilik Timsah Arena için bütün pürüzler aşıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni stat için bütün spor kulüpleriyle anlaşmanın tamamlandığını belirtti.

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni stat için bütün spor kulüpleriyle anlaşmanın tamamlandığını belirterek, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yapılacak protokollerin ardından spor tesisinin ihaleye çıkacağını söyledi. Başkan Altepe, Altıparmak'a görkemli bir meydan oluşturmak için eski SGK binası için İl Özel İdaresi ile 500 bin metrekarelik parke taşı karşılığında anlaştıklarını ve önümüzdeki hafta binaların yıkımına başlayacaklarını dile getirdi.
    Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin aralık ayı olağan meclis toplantısı, Heykel'deki tarihi belediye binasında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında toplanan meclis, ilk önce gündemdeki maddeleri oylamaya sundu. Başkan Altepe, Altıparmak'ta güzel bir meydan oluşturmak için SGK tarafından boşaltılan ve İl Özel İdaresi'ne devredilen binaların bulunduğu alanın önümüzdeki haftadan itibaren yıkılacağını söyledi.


    İl Özel İdaresi ile köylere verilmek üzere 500 bin metrakerelik pake taşı karşılığında SGK binasını satın aldıklarını belirten Altepe, proje alanının üçte ikisinin şelaleden oluşacağını vurguladı. Başkan Altepe, bu meydanın Bursa'ya itibar kazandıracağını ifade ederek, "Şehrin ihtiyaç duyduğu meydanlara kavuşması için kolları sıvadık. Dünyada hemen hemen bütün şehirlerinde çok güzel meydanlar var. Bursa`da bu meydanlar yok. Şimdi bunlar da yapılacak. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde gündeme geldi. Altıparmak'taki bina. Orasını İl Genel Meclisimiz kendi üzerine aldı. Orasını şelaleleriyle Bursa'ya yakışan güzel bir meydan yapmak istiyoruz. Hedefimiz Bursa'ya güzel meydanlar, güzel alanlar kazandırmaktır. Prestijli bir kent merkezi yapmaktır. İnsanların nefes alacağı alanlar kazandırmaktır. İl Özel İdare ile son görüşmelerimizi tamamladık. 500 bin metrekarelik parke taşı karşılığında eski SGK binası Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Önümüzdeki haftadan itibaren binanın yıkımına başlanacak. Bursa güzel bir meydanına kavuşacak" dedi.


    TİMSAH ARENA İHALEYE ÇIKIYOR


    Yeni stadyumla ilgili çalışmaların da büyük bir titizlikle sürdürüldüğüne dikkati çeken Başkan Altepe, Velodrom'da tesisleri bulunan Nilüferspor Kulübü ile de protokol imzalandığını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'yle imzalanacak son protokolün ardından ihaleye çıkılacağını sözlerine ekledi. Alacahırka Mahallesi'nde meydana gelen su baskınlarında zarar gören dere yataklarındaki binaların kamulaştırılmasına yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Altepe, ilk hafta yapılan görüşmelerde bina sahipleriyle anlaşma sağlanamadığını kaydetti.


    Son olarak kendisinin devreye girdiğini ve 8 mülk sahibiyle anlaştıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Bölgede acil olarak yıkılması gereken 23-24 bina var. Bina sahipleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşma sağlanan binalar boşalınca yıkıma başlayacağız. Diğer bina sahipleriyle görüşmelerimiz de sürüyor. Dere yatakları yapılacak düzenlemelerle rekreasyon alanlarına dönüşecek" diye konuştu.


    Bu arada şehrin anayasası olarak kabul edilen 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planıyla ilgili olarak Bursa Kent Konseyi tarafından belirlenen ilke kararları da meclis gündeminde görüşüldü. Meclis üyelerine, konu hakkında bir sunum yapan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, konut, sanayi, tarım, turizm ve ulaşım konu başlıklarında kentin tüm dinamiklerinin katılımıyla aylarca süren çalışmalar sonucunda 55 ilke kararı belirlendiğini söyledi. Pala, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bundan sonra alacağı kararlarda, toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini yansıtan ilke kararlarının göz önünde bulundurulmasını temenni etti.


    Meclis toplantısında ayrıca, komisyonlardan gelen evraklar ile 21 önerge karara bağlandı.

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor

    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor





    Timsah Arena'nın yapımı başlıyor Yorumları