Babası 'kızlar dövüşmez' demişti!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-15-2010 (13:12)   Son Mesaj: 12-15-2010 (13:12)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    12-15-2010

    Babası 'kızlar dövüşmez' demişti!

    Babası 'kızlar dövüşmez' demişti!
    Babasının ''kızlar dövüşmez'' demesine rağmen antrenörünün desteğiyle gecikmeli de olsa tekvandoya başlayan milli sporcu Durdane Altunel, iki yıldır Balkan şampiyonu oluyor.

    Milli sporcu Durdane Altunel (15) AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl önce tekvando sporuyla ilgilenmeye karar verdiğini ve bu kararını söylediğinde babasının ''kızlar dövüşmez'' diyerek tepki gösterdiğini bildirdi.
    Olumsuz tepkiler karşısında çok üzüldüğünü belirten Altunel, ''Ancak annem Remziye Altunel ve Selçuklu Belediyespor Antrenörü Ali Armağan babamı ikna etti. Düzenli olarak antrenmanlara gitmeye başladım. Tekvandoya gönül verdim. Çalışmalarımda disiplini elden hiç bırakmadım'' dedi.

    Azmi sayesinde 2009'da yıldızlar kategorisinde Bursa'da, 2010'da da gençler kategorisinde Romanya'nın başkenti Bükreş'te, 8 ülkeden toplam 300 sporcunun katılımıyla düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda altın madalya alarak büyük bir başarıya imza attığini ifade eden Altunel, ''Türkiye'deki müsabakalarda da şampiyonluklarım bulunuyor. Kız olduğum için benim sporla ilgilenmeme karşı çıkan kişilere inat başarılı olduğum için çok mutluyum. Başarılarımı gören, başta babam olmak üzere hersek bana destek oldu'' diye konuştu.

    Baba Selçuk Altunel (37) ise kızının tekvandoyla ilgilenmek istediğini ilk duyduğunda bu karara karşı çıktığını ancak sonrası kızının başarılarıyla kendisini gururlandırdığını bildirdi.

    Altunel, sporda cinsiyet ayrımının olmayacağını tüm ailelerin her zaman çocuklarını spor yapma konusunda teşvik etmeleri gerektiğini kaydetti.




    Babası 'kızlar dövüşmez' demişti! Yorumları