Yerel yönetimlere amatöre para ayır çağrısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-14-2010 (19:11)   Son Mesaj: 12-14-2010 (19:11)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    12-14-2010

    Yerel yönetimlere amatöre para ayır çağrısı

    Yerel yönetimlere amatöre para ayır çağrısı
    Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Mehmet Baykan, yerel yönetimlerin bütçesinde amatör spor kulüplerine destek için pay ayrılması gerektiğini söyledi.

    ''Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'', AK Parti İstanbul Milletvekili Nazım Ekren başkanlığında toplandı.
    Toplantıda, komisyona bilgi veren Baykan, özellikle amatör spor kulüplerinin yerel yönetimler tarafından desteklenmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Bazı yerel yönetimlerin bu konuda isteksiz davrandıklarını ifade eden Baykan, bu konuda kanuna ''emredici'' hükümlerin konulmasının yararlı olacağını söyledi. Baykan, yerel yönetimlerin destek olması halinde amatör spor kulüplerinin hiçbir sorununun kalmayacağını dile getirdi.

    750 bin amatör sporcunun faydalandığı tesislerin yeterli olmadığını söyleyen Baykan, amatör kulüplerin, salonları ve sahaları kullanmalarından dolayı kira talep edilmemesi gerektiğini söyledi.

    Baykan, spor kulüplerinin dernekler statüsünden çıkarılmasını, yerel yönetimlerin bütçelerinden amatör spor kulüplerine pay ayrılmasını ve yaralanan amatör sporcuların ücretsiz tedavilerinin sağlanmasını istedi.

    Bazı amatör kulüplerden özel güvenlik görevlisi talep edildiğini, bunu amatör kulüplerin karşılamasının mümkün olmadığını ifade eden Baykan, sporda şiddetle ilgili yasanın uygulamasında sıkıntılar olduğunu söyledi.

    Baykan, yeni yasada ''fair play'' ile kuralların yer alması gerektiğini söyleyerek, en büyük görevin spor basınına ve kulüp yöneticilerine düştüğünü kaydetti.

    -''TARAFTARLAR VE YÖNETİCİLERE EĞİTİM''-

    Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulüpleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Esat Yılmaer de sporda şiddeti engellemek için çıkarılan yasanın uygulanamadığını, istenilen noktaya ulaşılamadığını ifade etti.

    Gözaltına alınan taraftarların, ''kulüp yöneticileri tarafından kurtarıldığını'' dile getiren Yılmaer, İngiltere'de statlarda tel örgü olmadığını, yaptırımların çok ağır olduğunu dile getirdi.

    Sporun içinde eğitim çalışması yapmayan kesimin ''taraftarlar ve yöneticiler'' olduğunu belirten Yılmaer, bu kesimlere yönelik eğitim çalışmalarının fayda sağlayacağını anlattı.

    Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulüpleri Derneği Genel Sekreteri Ahmet Çakır da Türkiye'de statlara giren taraftarın tam olarak denetim altına alınamadığını kaydetti.




    Yerel yönetimlere amatöre para ayır çağrısı Yorumları