Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na doğru   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-14-2010 (18:09)   Son Mesaj: 12-14-2010 (18:09)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    12-14-2010

    Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na doğru

    Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na doğru
    Trabzon'da 2011 yılında düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda görev alacak kişiler için hazırlanan Ara Eleman Yetiştirme Projesi'nin ilk toplantısı yapıldı.

    Trabzon Valisi Recep Kızılcık başkanlığında, valilik makamında gerçekleştirilen toplantıya, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları komitesi üyeleri katıldı.
    Vali Kızılcık, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, projenin Trabzon İl Özel İdaresi tarafından hazırlandığını, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında uygulanacağını bildirdi.

    Projenin kurumlar arası işbirliğinin önemli bir örneğini oluşturduğunu belirten Kızılcık, ''Proje ile 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na yabancı dil bilen, organizasyonu en iyi şekilde yapabilecek 100 arkadaşımızı yetiştireceğiz. Projemiz, Avrupa Birliği tarafından kabul gördü ve bugün de ilk toplantısını yapıyoruz'' dedi.

    Organizasyonun gerek Türkiye gerekse Trabzon'un tanıtımı açısından önemli olduğuna dikkati çeken Kızılcık, şöyle devam etti:

    ''Sadece organizasyonlarda değil, 4 bin sporcunun yanında gelecek yabancı turistler için de bu projeyi önemsiyoruz. Projede ağırlıklı olarak bayanlarımız yer alacak. Seçilecek arkadaşlar yoğun bir kurs faaliyeti içerisinde olacaklar. Yabancı dili sadece organizasyonlarda değil, kentimize gelenlere doğal güzelliklerimizi ve tarihimizi anlatarak da kullanacaklar. Böylece uluslararası bu organizasyonu en iyi şekilde yapmış olacağız.''

    Vali Kızılcık, projede görev alması beklenenlerin büyük bir bölümünün bayan olmasıyla ilgili bir soruya ise ''Bayanlarımızın sosyal ve iş hayatında daha görünür olmaları bizim için çok önemli. Öte yandan bu organizasyonun uluslararası olması ve bayanların katkısıyla yapılacak olması ülkemizin imajı açısından da önemli. Projeyi hazırlayan arkadaşlarımız bayanlara öncelik vermişler ve bence de doğru yapmışlar'' yanıtını verdi.

    Kızılcık, projeyle ilgili kriterlerin toplantıda belirleneceğini, istek ve gönüllülüğün ön planda olması gerektiğini sözlerine ekledi.

    Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.




    Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na doğru Yorumları